ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση Λιγνάδη: Βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών

Δημήτρης Λιγνάδης
InTime

Εντατικοποιούνται οι έρευνες στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, αφού μετά την έκδοση βουλεύματος ανοίγει ο δρόμος για να ελεγχθούν όλες οι επικοινωνίες και τα αρχεία του κατηγορουμένου σκηνοθέτη.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών επέτρεψε την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του πρωην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου προκειμένου να αναζητηθούν στοιχεία για την υπόθεση. Στο «στόχαστρο» των αρχών μπαίνει πλέον το κινητό του τηλέφωνο, αλλά και όσα αρχεία κατασχέθηκαν από το σπίτι και την αποθήκη του.

Ο προβολέας της έρευνας αναμένεται να πέσει και στις επικοινωνίες του σκηνοθέτη μέσω social media για να ελεγχθεί αν υπάρχει ύποπτο περιεχόμενο, ενώ αναμένεται να ανακτηθούν δεδομένα που ενδεχομένως έχουν διαγραφεί. Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα «ξεσκονίσουν» τα μήνυμα, την ηλεκτρονική του αλληλογραφία, της φωτογραφίες του αλλά και στοιχεία που έχουν αποθηκευτεί μόνο στο iCloud του.

Στο μεταξύ, όπως έγινε ήδη γνωστό, απορρίφθηκε η αίτηση εξαίρεσης της 19ης ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση του γνωστού σκηνοθέτη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι δικαστές «είδαν» πρόθεση του κατηγορουμένου στο να εμποδίσει την έρευνα.

«Οι εκφράσεις του συνηγόρου του κατηγορουμένου κατά την επίσκεψη του στο γραφείο της ανακρίτριας, έτσι όπως προκύπτουν από τις αναφορές που ο ίδιος ο δικηγόρος κατέθεσε, καταδεικνύουν πρόθεση του κατηγορουμένου να παρακωλύσουν την ανακριτική διαδικασία και να εκφοβίσουν την ανακρίτρια ώστε να απέχει από το χειρισμό της υπόθεσης. Οι αναφορές που κατατέθηκαν σε βάρος της στον Άρειο Πάγο και στον επιθεωρητή και οι υποδείξεις με επιτακτικό τρόπο στην ανακρίτρια καταδεικνύουν ότι θέλουν η ανάκριση να διενεργηθεί έτσι όπως επιθυμούν» φέρεται να εξηγούν οι δικαστές στο σκεπτικό του βουλεύματος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Πότε ανοίγουν τα Λύκεια - Οι ανακοινώσεις Κεραμέως