ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Απαγωγή Κυπαρίσση: Απολογούνται οι τρεις συλληφθέντες - Τι υποστήριξαν στους αστυνομικούς

Απαγωγή Κυπαρίσση: Απολογούνται οι τρεις συλληφθέντες - Τι υποστήριξαν στους αστυνομικούς

Να λογοδοτήσουν για τις βαρύτατες κατηγορίες που τους αποδίδονται καλούνται σήμερα οι τρεις κατηγορούμενοι για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση.

Μετά τη σύλληψή τους βρέθηκαν στο γραφείο του εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη για 12 αξιόποινες πράξεις.

Ειδικότερα, ο 41χρονος, η 39χρονη σύντροφός του καθώς και ο 34χρονος φίλος τους κατηγορούνται κατά περίπτωση για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγή, εκβίαση από κοινού, ληστεία κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, εμπρησμό με πρόθεση, κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, οπλοφορία κατά συναυτουργία, οπλοκατοχή από κοινού και κατά μόνας, διακεκριμένη οπλοκατοχή κατά συναυτουργία, αντιποίηση αρχής και βία κατά υπαλλήλων.

Κατά το διάστημα των δύο μηνών, όταν οι απαγωγείς είχαν υπό κράτηση των επιχειρηματία, φαίνεται πως άφησαν κάποια ίχνη με αποτέλεσμα οι Αρχές να οδηγηθούν σε αυτούς. Μάλιστα, από τις 800.000 ευρώ που ήταν το συνολικό ποσό των λύτρων που καταβλήθηκαν από την οικογένεια του επιχειρηματία, περίπου 300.000 ευρώ εντοπίστηκαν στο σπίτι του 34χρονου, ο οποίος θεωρείται και ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης.

Ο ίδιος φέρεται να έχει παραδεχτεί τη δράση του στους αστυνομικούς, εξηγώντας ότι επέλεξε το θύμα μέσω Facebook βλέποντας τις αναρτήσεις του, ενώ ισχυρίστηκε πως δεν είχε συνεργό από το περιβάλλον του επιχειρηματία. Σημειώνεται, πως ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης είχε αποφυλακιστεί το 2020, ενώ στο παρελθόν είχε απασχολήσει για κλοπές, εκρήξεις σε ATM, αλλά και μια απόπειρα δολοφονίας στη βόρεια Ελλάδα.

Ωστόσο, ο 34χρονος φέρεται να έδωσε στους αστυνομικούς και ένα ακόμη όνομα που τον βοήθησε στην επιχείρηση. Το πρόσωπο αυτό φέρεται να ονομάζεται «Γρηγόρης» και να είχε παρουσία στα δύο κρησφύγετα όπου κρατήθηκε ο όμηρος. Σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε ο 34χρονος στους αστυνομικούς, αποφάσισε να οργανώσει την απαγωγή του Γιώργου Κυπαρίσση τον Δεκέμβριο του 2021, φτιάχνοντας μία ομάδα που αποτελούνταν από τον 41χρονο (επίσης συλληφθέντα) και ένα άτομο με το όνομα «Γρηγόρης» που δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί και παραμένει ασύλληπτο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο 34χρονος δεν αναφέρει ως συνεργό στην ομάδα του την 39χρονη γυναίκα που έχει συλληφθεί επίσης από την αστυνομία και αρνείται σθεναρά την εμπλοκή της στην υπόθεση. Την ίδια στιγμή όμως, ο 34χρονος απαγωγέας έχει αναφερθεί σε ομάδα 6-7 ατόμων, με την αστυνομία να βρίσκεται στο κηνύγι των υπολοίπων προσώπων, αφού αρνήθηκε να τα κατονομάσει.

Ο 34χρονος οργανωτής της απαγωγής φέρεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι μετά την αποφυλάκισή του το 2020 αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και ότι αποφάσισε το Δεκέμβριο του 2021 να οργανώσει την απαγωγή του Κυπαρίσση, γιατί –όπως είπε- το θύμα έδειχνε μέσα από τις αναρτήσεις του στα social media ότι είναι οικονομικά εύρωστος. «Βγήκα από τη φυλακή το 2020. Είχα ανάγκη από χρήματα. Από τότε που αποφυλακίστηκα δεν κατάφερα να επανενταχτώ στην κοινωνία», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, χωρίς όμως να απαντήσει σχετικά με την ταυτότητα των υπόλοιπων συνεργών του, αλλά και την τοποθεσία των δύο κρησφύγετων που χρησιμοποίησαν για την κράτηση του ομήρου.

Διαβάστε επίσης:

Κυπαρίσσης: «Συγχωρώ τους απαγωγείς μου, να είναι καλά» (vid)