ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Επιχειρηματίας που εμπλέκεται στα εξοπλιστικά επέστρεψε στο Δημόσιο 1 εκατ. ευρώ

Επιχειρηματίας που εμπλέκεται στα εξοπλιστικά επέστρεψε στο Δημόσιο 1 εκατ. ευρώ

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή κατά της διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή ο επιχειρηματίας Πάνος Ευσταθίου ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση των θωρακισμένων άρματα μάχης Leopard.

Ο κατηγορούμενος μάλιστα, σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, κατέβαλε στον ειδικό λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου 965.748,57 ευρώ , ποσό που κατά την κατηγορία εμπίπτει στο νόμο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο κ. Ευσταθίου απολογούμενος αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή σε παράνομες πληρωμές (μίζες) για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισής του «το ποσό των 965.748,57 ευρώ, που είχε καταθέσει σε ανύποπτο χρόνο στον συγκατηγορούμενο του κ. Παναγιώτη Κατσή, αφορούσε εκπλήρωση ηθικής υποχρέωσης προς αυτόν, γιατί τον θεωρούσε σαν γιο του και τον προόριζε ως διάδοχο της εταιρείας του».

Σε γραπτή ανακοίνωσή του ο κ. Δημητρακόπουλος προσθέτει ότι: «Επειδή – όμως – είναι ορατός ο κίνδυνος να θεωρηθεί εσφαλμένα ότι το άνω ποσό υπέκρυπτε μη σύννομη πληρωμή , ο κ. Πάνος Ευσταθίου κατέβαλε το ισόποσο (965.748,57 ευρώ) σε λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου. Πρόθεση του κ. Ευσταθίου είναι να αποκαταστήσει μέχρι τελευταίο ευρώ τη ζημιά, που προκλήθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο και να συμβάλει στη διαλεύκανση της υποθέσεως. Τέλος, δημόσια, εκφράζεται η ευχή να συνεχίσει το έργο του ο Ανακριτής, κ. Γαβριήλ Μαλλής, γιατί με τις δικονομικές του ενέργειες έχουν ανακτηθεί υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου από διάφορους κατηγορούμενους για μίζες περίπου 45.000.000 ευρώ. Πλανάται δε η απορία, γιατί δεν έχουν επιστρέψει – ακόμη – στα δημόσια ταμεία τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, που έχουν εκχωρηθεί στο Δημόσιο από κατηγορούμενους σ’ άλλες εκκρεμείς υποθέσεις, όπως η ENERGA POWER κ.λπ».

Σχετικές ειδήσεις