ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Την Πέμπτη (19/11) η κατάθεση Πανούση στον Άρειο Πάγο

Την Πέμπτη (19/11) η κατάθεση Πανούση στον Άρειο Πάγο

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, θα προσέλθει μεθαύριο Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Δασούλα προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο των δύο προκαταρκτικών ποινικών ερευνών που έχει διατάξει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Η πρώτη έρευνα αφορά τις καταγγελίες του κ. Πανούση περί απειλών κατά της ζωής του, κ.λπ. και η δεύτερη έρευνα τη μηνυτήρια αναφορά που έχουν καταθέσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα για τη διαρροή διαβαθμισμένων πληροφοριών.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες δεν μπορεί να εκτελεστεί η παραγγελία της κυρίας Κουτζαμάνη ως προς τι σκέλος που ζητούσε να ανασυρθεί η δικογραφία σε περίπτωση που αυτή έχει τεθεί στο αρχείο, αναφορικά με το περιστατικό της κατάληψης του Πανεπιστημίου Αθηνών (18.2.2009) και τον τραυματισμό του κ. Πανούση.

Κι αυτό διότι η επίμαχη δικογραφία έχει τεθεί στο αρχείο και δεν μπορεί να ανασυρθεί, καθώς τα όποια πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα πιθανά να είχαν διαπραχθεί, έχουν παραγραφεί, λόγω παρέλευσης της 5ετίας.

Σχετικές ειδήσεις