ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ποινή τριετούς φυλάκισης στον Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου

Ποινή τριετούς φυλάκισης στον Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου

Σε τριετή ποινή φυλάκισης καταδικάστηκε ο Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, για το θάνατο του 17χρονου Αναστάσιου Κριτσάρη, τον Μάρτιο του 2008.

Στο νοσοκομείο Πύργου είχε αντιμετωπιστεί η περίπτωση μηνιγγίτιδας του 17χρονου, ο οποίος κατέληξε λίγες ημέρες μετά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή (29/01) από το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια που εκπροσωπούσε την οικογένεια του αδικοχαμένου παιδιού, «το Τριμελές Εφετείο Πατρών, μετά από πρόταση της Εισαγγελέως Εφετών κας Χριστούλη και ομόφωνη απόφασή του, υπό την προεδρία της κας Γεωργίτση, καταδίκασε το Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου στην ποινή των 3 ετών φυλάκισης, γιατί από αμέλειά του προκάλεσε το θάνατο του 17χρονου Αναστάσιου Κριτσάρη.

Η ως άνω απόφαση εξεδόθη μετά από πέντε συνεδριάσεις.

Η υπόθεση δυστυχώς είχε αρχειοθετηθεί από την Εισαγγελία Πύργου και μετά από παρέμβαση του Εισαγγελέα Εφετών Πατρών κου Καίσαρη ανεσύρθη από το αρχείο και παραπέμφθηκε, για να δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πύργου, το οποίο, μετά από πρόταση του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών κου Μεϊδάνη και ομόφωνη απόφασή του, καταδίκασε το Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου σε ποινή φυλάκισης 3 ετών για το ίδιο αδίκημα.

Το πρόβλημα είναι ότι λόγω της αρχικής αρχειοθέτησης καθυστέρησε η εκδίκαση της υπόθεσης και, εφόσον η απόφαση δεν καθαρογραφεί με ταχύτητα και δεν επισπευθεί η εκδίκασή της από τον Άρειο Πάγο, το αδίκημα παραγράφεται 28.3.2016».



Σχετικές ειδήσεις