ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κατασκευή τεμένους στο Βοτανικό

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κατασκευή τεμένους στο Βοτανικό

«Πράσινο φως» στη συνέχιση των προπαρασκευαστικών εργασιών για την κατασκευή του ισλαμικού Τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού άναψε το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με σκοπό την κάλυψη των θρησκευτικών αναγκών των μουσουλμάνων που διαμένουν στην Αττική.

Το Τέμενος έκτασης 850 τ.μ και χωρητικότητας 300 ανδρών και 50 γυναικών θα κατασκευαστεί σε έκταση 17 στρεμμάτων εκεί όπου βρίσκεται το παλαιό συνεργείο αυτοκινήτων του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή του Ναυτικού Οχυρού στον Βοτανικό.

Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ με σειρά αποφάσεων του (1458/2016, κ.λπ.), απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς που προέβαλαν 111 κάτοικοι του Ελαιώνα επικαλούμενοι την ιδιότητα των Χριστιανών Ορθοδόξων Ελλήνων Πολιτών.

Σύμφωνα με συμβούλους Επικρατείας για την ανέγερση ναών και λατρευτικών χώρων δεν απαιτείται να τηρείται η διαδικασία εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον, αλλά και η ανέγερσή τους δεν συνιστά επιδείνωση του περιβάλλοντος της περιοχής ή ρύθμιση μη συμβατή με τον πολεοδομικό σχεδιασμό.

Υπενθυμίζεται ότι η ίδια ομάδα κατοίκων είχε προσφύγει στο ΣτΕ και το 2013 και ζητούσαν την ακύρωση της χρηματοδότησης του επίμαχου έργου, αλλά η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την υπ΄αριθμ 2399/2014 απόφασή της απέρριψε και πάλι την προσφυγή τους.

Στο ΣτΕ είχε προσφύγει κατά του Τεμένους και ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, αλλά κατά την συζήτηση της υπόθεσης στο ακροατήριο δεν παραστάθηκε κανένας νομικός εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, με αποτέλεσμα η αίτηση ακύρωσής του να απορριφθεί ως ανομιμοποίητη.

Σχετικές ειδήσεις