ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Βόλος: Στη φυλακή 45χρονος για το βιασμό της συζύγου του

Βόλος: Στη φυλακή 45χρονος για το βιασμό της συζύγου του

Μία απίστευτη υπόθεση απασχόλησε την Πέμπτη (11/1) το Κακουργιοδικείο Τρικάλων με πρωταγωνιστή πράξεων φρίκης έναν 45χρονο από το Βόλο.

Όπως αναφέρει το taxydromos.gr, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο δίκασε τον κατηγορούμενο για βιασμό κατ’ εξακολούθηση σε βάρος της 35χρονης συζύγου του και για σωματικές βλάβες ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της συζύγου, αλλά και της 15χρονης κόρης.

Η υπόθεση ανέβηκε στο ακροατήριο του Κακουργιοδικείου μετά από καταγγελία της 35χρονης το 2016. Η γυναίκα είχε αναγκαστεί τότε να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να μπορέσει να φύγει από την οικογενειακή της εστία και να πάρει μαζί της τα παιδιά. Ο 45χρονος, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν κατά την εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας, είχε φτάσει πλέον να απειλεί ότι θα τη σκοτώσει. Ο βίος της παθούσας είχε καταστεί εφιάλτης. Ο σύζυγός της την κακοποιούσε σεξουαλικά ανά τακτά διαστήματα και της προκαλούσε και σωματικές βλάβες, όπως μώλωπες και εκδορές.

Η γυναίκα δεν άντεξε άλλο και έλυσε τη σιωπή της προκειμένου να σωθεί και να σώσει και τα δύο παιδιά της. Κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία και άμεσα άρχισε η έρευνα.

Στο δικαστήριο πέρα από την παθούσα που περιέγραψε με δάκρυα στα μάτια το μαρτύριο που βίωνε εξετάστηκαν και δύο ακόμη μάρτυρες κατηγορίας, φίλες της 35χρονης. Γνώριζαν για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η γυναίκα και επιβεβαίωσαν στο Κακουργιοδικείο όλα όσα ανά τακτά διαστήματα εξομολογούνταν η παθούσα.

Στο δικαστήριο δεν έμεινε καμία απολύτως αμφιβολία. Απολογούμενος ο 45χρονος αρνήθηκε τις αποδιδόμενες κατηγορίες, και στα «πιεστικά» ερωτήματα της έδρας για το τι συνέβαινε επικαλέστηκε τελικά -για να δικαιολογηθεί- το γεγονός ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Το Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο καταδίκασε τον 45χρονο σε κάθειρξη δώδεκα ετών, κρίνοντάς τον ένοχο για το σύνολο των αδικημάτων που αντιμετώπιζε. Επιπλέον, αποφάσισε να μη δώσει τη δυνατότητα στον καταδικασθέντα να ασκήσει έφεση με κατά πλειοψηφία απόφασή του, καθώς μία ένορκος τάχθηκε υπέρ της αναστολής.