ΕΛΛΑΔΑ

Καστοριά: Ισχυρότατη έκρηξη ισοπέδωσε το ξενοδοχείο «Τσάμης» - Απίστευτες εικόνες

Καστοριά: Ισχυρότατη έκρηξη ισοπέδωσε το ξενοδοχείο «Τσάμης» - Απίστευτες εικόνες

Όλη η Καστοριά ταρακουνήθηκε τα λίγο στη 01:30 (ξημερώματα της Πέμπτης 4/2), μετά από μεγάλη έκρηξη στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Τσάμης» στην Καστοριά με αποτέλεσμα το κτιριακό συγκρότημα να καταρρεύσει ολοσχερώς.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, που ισοπέδωσε όλο το ξενοδοχείο ενώ ακούστηκε σε όλη την πόλη της Καστοριάς και των γύρω οικισμών.

Αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για μικρές εστίες φωτιάς μετά την έκρηξη.

Το τριώροφο ξενοδοχειακό συγκρότημα μετατράπηκε σε άμορφη μάζα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο χώρο του ξενοδοχείου δεν υπήρχε κάποιος άνθρωπος την ώρα της έκρηξης.

Γυαλιά, θραύσματα, μεταλλικά αντικείμενα του ξενοδοχείου διασκορπίστηκαν σε ακτίνα τουλάχιστον 80 μέτρων.

Δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που προκάλεσαν της έκρηξη, αν και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως προκλήθηκε από δεξαμενή υγραερίου.

Έρευνες για τα αίτιας της ολοσχερούς καταστροφής που προκάλεσε η έκρηξη διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Καστοριάς και η αστυνομία.

Να σημειωθεί πως από την Περιφερειακή Διεύθυνση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας και την αστυνομία Καστοριάς έγινε γνωστό πως ο ιδιοκτήτης της μονάδας διαβεβαίωσε ότι το ξενοδοχείο τον τελευταίο χρόνο δεν λειτουργούσε.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για το περιστατικό.

Το ξενοδοχείο «Τσάμης», δυναμικότητας 80 κλινών, θεωρείται εμβληματικό τουριστικό συγκρότημα της Καστοριάς. Βρίσκεται κοντά στη λίμνη και έχει πολύ καλή θέα στην ακριτική πόλη.

Έρευνα για τα αίτια της καταστροφής του ξενοδοχείου διενεργούν η πυροσβεστική και η αστυνομία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.