ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Εορτολόγιο Κυριακή 25 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Εορτολόγιο Κυριακή 25 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Τι γιορτάζει σήμερα η  Εκκλησία μας

Γιορτάζουν Σήμερα: Ο Άγιος Ταράσιος ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης. Ο Άγιος Ρηγίνος ο Ιερομάρτυρας και Επίσκοπος Σκοπέλου (Πολιούχος νήσου Σκοπέλου). Ο Άγιος Αλέξανδρος ο Μάρτυρας ο εν Δριζιπάρω της Θράκης. Κυριακή της Ορθοδοξίας: Κυριακής ΙΣΤ Λουκά με την παραβολή του Τελώνου και Φαρισαίου. Αρχή του Τριωδίου.

Ρηγίνος, Ρηγίνη, Ρηγίνα, Ρεγίνα, Ρεγγίνα, Ρήγας, Ρήγισσα, Ρηγούλα, Ρηγίλη, Ρήγω, Ρήγος, Ταράσιος, Ταράσης, Ταρσή, Ταρσώ, Ταρασία, Ταρσίτσα

Ο Άγιος Αλέξανδρος

Ο Άγιος Αλέξανδρος έζησε στις αρχές του 4ου αιώνα μ.Χ. και καταγόταν από την Καρθαγένη. Κατά τον διωγμό που κίνησε ο Διοκλητιανός, ο Άγιος Αλέξανδρος συνελήφθη και κατεβλήθη προσπάθεια ώστε να τον αναγκάσουν να προσκυνήσει τα είδωλα.

Ο Άγιος όμως, αντί να προσκυνήσει τα είδωλα, είπε προς τον ηγεμόνα:

«Καὶ αὐτὰ εἶναι μάταια καὶ ἐσὺ ποὺ πιστεύεις σὲ αὐτὰ εἶσαι ἄθλιος καὶ ταλαίπωρος».

Τότε του έδεσαν τα χέρια στην άκρη και τον κρέμασαν, αφού στα πόδια του έδεσαν βαριά πέτρα. Μετά από αυτό, τον οδήγησαν στον Καρθαγένη, όπου υπέστη φρικτούς βασανισμούς. Αφού δε τον έσυραν πάλι στη Μαρκιανούπολη της Θράκης, του έκαψαν το πρόσωπο με δάδες φωτιάς, αλλά ο Μάρτυς υπέμενε με γενναίο τρόπο τα βασανιστήρια.

Στο τέλος τον αποκεφάλισαν δια ξίφους στη Δριζιπάρω, επίσης πόλη της Θράκης. Έτσι ο Άγιος Αλέξανδρος απέλαβε στεφάνι άφθαρτο και ζωή αιώνια από τον Χριστό τον Θεό μας.