ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στη Μόσχα τα ιερά λείψανα του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου

Στη Μόσχα τα ιερά λείψανα του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου

Μετά από απόφαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους φθάνει αύριο 24 Απριλίου στη Μόσχα η λειψανοθήκη του δεξιού χεριού του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ο οποίος στη Ρωσία θεωρείται αιώνες τώρα ο προστάτης του στρατού.

Σημειώνεται, ότι η άφιξη των λειψάνων του Αγ. Γεωργίου στη Μόσχα συμπίπτει με τη σημαντική χρονιά της 70ης επετείου της Μεγάλης Νίκης, ενώ η Ημέρα του Αγίου γιορτάζεται στις 6 Μαίου και προηγείται κατά τρεις ημέρες της μεγάλης επετείου στις 9 Μαΐου.
Τα Ιερά λείψανα θα τεθούν σε λαϊκό προσκύνημα στο Ναό του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου τουΤροπαιοφόρου στο Ποκλόνναγια Γκορά της Μόσχας από 6 έως 11 Μαΐου.

«Ήταν μια συλλογική απόφαση όλου του Αγίου Όρους να υποστηρίξουν τη Ρωσία, αποτείνοντας φόρο τιμής και αναγνώρισης στο κατόρθωμα των προγόνων μας, στον αγώνα τους κατά του φασισμού» δήλωσε ο Βίκτορ Κόστιν, ένας από τους διοργανωτές, και Διευθυντής του Ιδρύματος του Αγίου Βλαδιμήρου.

Η υποδοχή της λειψανοθήκης θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο της Μόσχας στις 24 Απριλίου, και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην Περιφέρεια Γιαροσλάβλ.

Για δύο μήνες τα ιερά λείψανα θα εκτεθούν σε προσκύνημα στη Σταυρούπολη, την Ελίστα, το Βολγκογκράντ, το Μπέλγκοροντ, το Κρασνοντάρ, το Ποντόλσκ, την Κολόμνα, την Αγία Πετρούπολη, το Σμολένσκ, την Τούλα και το Εκατερινμπούργκ.

Σχετικές ειδήσεις