ΕΡΓΑΣΙΑ

«Φαντάσματα» στον ΕΦΚΑ: Συνταξιούχοι βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!

«Φαντάσματα» στον ΕΦΚΑ: Συνταξιούχοι βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!

Συνεχίζεται το απίστευτο αλαλούμ στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι κυριολεκτικά «αγνοούνται» από το ηλεκτρικό σύστημα μητρώου του ΕΦΚΑ, με αποτέλεσμα χρόνια ασφαλισμένοι να εμφανίζονται ανασφάλιστοι, και τόσο οι ίδιοι όσο και τα έμμεσα ασφαλισμένα μέλητων οικογενειών τους να μην έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!

ΤΟ NEWSBOMB.GR ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΠΟΥ «ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ» ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΤΡΩΑ - ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Ρεπορτάζ: Διονυσία Προκόπη- Αμέλια Αναστασάκη

Σχεδόν τρεις μήνες από την έναρξη της λειτουργίας του ΕΦΚΑ, και τα προβλήματα των ασφαλισμένων αντί να μειώνονται, όλο και διογκώνονται. Διπλά εκκαθαριστικά, «χαμένοι» ασφαλισμένοι από τα μητρώα, λανθασμένα (στην καλύτερη περίπτωση) και «χαμένα» στοιχεία εργαζομένων, συνθέτουν το δραματικό σκηνικό της κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα μας. Παράλληλα «στο κόκκινο» βρίσκεται η εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών εισφορών!

Χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι βιώνουν τον δικό τους... Γολγοθά, αφού δεν εμφανίζονται στο κεντρικό σύστημα του Ενιαίου Φορέα, και ως εκ τούτου καλούνται να αναζητήσουν τα... «χαμένα» τους στοιχεία, διαφορετικά δεν έχουν καν ιατροφαρμακευτική κάλυψη! Ούτε οι ίδιοι αλλά ούτε και τα έμμεσα μέλη τους.

Σύμφωνα με καταγγελία συνταξιούχου εκπαιδευτικού στο Newsbomb.gr, μετά από 33 χρόνια υπηρεσίας και ούσα συνταξιούχος τα τελευταία έξι χρόνια, όταν επισκέφτηκε ένα γιατρό για να της γράψει κάποιες εξετάσεις, συνειδητοποίησε ότι δεν υπήρχε στο σύστημα!

Στο παρακάτω ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης Φεβρουαρίου του 2017, που απέστειλε η καταγγέλλουσα στο Newsbomb.gr, επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι είναι συνταξιούχος!

ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ 1

22 ΕΓΓΡΑΦΟ 1 copy
22 ΕΓΓΡΑΦΟ 2

Αν και θα έπρεπε να βρίσκεται στα μητρώα του ΕΦΚΑ, όπως θα δείτε από το παρακάτω αποδεικτικό 2, το σύστημα του Ενιαίου Φορέα την αναγνωρίζει ως ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ!

ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ 2

22 EFKAAAAAA 1

Θα πρέπει να απογραφούν ξανά

Το γενικότερο πρόβλημα γνωρίζει και ο ΕΟΠΥΥ. Όπως ανέφεραν στελέχη του Οργανισμού στο Newsbomb.gr, πιο συχνές είναι οι περιπτώσεις έμμεσα ασφαλισμένων και προστατευόμενων μελών, η ασφαλιστική κάλυψη των οποίων «εξαφανίστηκε» κατά τη μεταφορά των μητρώων στον ΕΦΚΑ. Τονίζουν ότι για τα προβλήματα δεν ευθύνεται ούτε ο ΕΟΠΥΥ ούτε η ΗΔΙΚΑ (ηλεκτρονική συνταγογράφηση).

Οι ασφαλισμένοι που αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, θα πρέπει να απογραφούν ξανά στον αντίστοιχο ασφαλιστικό φορέα (ΙΚΑ, ΟΠΑΔ κτλ.) καταθέτοντας εκ νέου τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ένας ΕΦΚΑ... «Βαβέλ»!

Το μητρώο του ΕΦΚΑ ούτε λειτούργησε ούτε λειτουργεί. Κατά τη μεταφορά δεδομένων των ασφαλισμένων από τα μητρώα των επιμέρους υπηρεσιών έγιναν τεράστια λάθη με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί ασφαλιστικά στοιχεία. Αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν το παράδειγμα, δύο ασφαλισμένων γυναικών, οι οποίες επειδή είχαν το ίδιο όνομα-συνωνυμία- αλλά διαφορετικά προσωπικά στοιχεία (διεύθυνση, οικογενειακή κατάσταση, επάγγελμα), η μία εξ αυτών ξαφνικά βρέθηκε εκτός... συστήματος! Και το κομφούζιο δεν έχει τέλος! Δύο ασφαλισμένοι (άνδρες) από διαφορετικά ασφαλιστικά Ταμεία, καταχωρήθηκαν στον ΕΦΚΑ σε ένα μητρώο, επειδή διέθεταν ίδιο αριθμό μητρώου σε ΙΚΑ και ΟΓΑ.

Πριν από λίγο, η πανελλήνια ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑM εξέφρασε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες της για την πορεία και την προοπτική της Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ ενημέρωσε εκπροσώπους του Κ.Κ.Ε. για τα λειτουργικά προβλήματα του νέου Φορέα.

Σχετικές ειδήσεις