Καστελλόριζο: Ποια τουρκική άσκηση; Δεν κουνήθηκαν οι Τούρκοι μετά την ελληνική NAVTEX

Βασίλης Σκουλαράκος Βασίλης Σκουλαράκος

Καστελλόριζο: Ποια τουρκική άσκηση; Δεν κουνήθηκαν οι Τούρκοι μετά την ελληνική NAVTEX

Προπαγάνδα, προβοκάτσιες και παιχνίδια εντυπωσιασμού από τους Τούρκους.

Παρά την τουρκική προειδοποίηση για ασκήσεις υψηλού ρίσκου νοτίως του Καστελλόριζου, οι κόκκινες σημαίες δεν εμφανίστηκαν σήμερα (04/09) στην ανατολική Μεσόγειο.

Οι σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας κλιμακώνονται επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα, με τη διαφορά ωστόσο πως πλέον η ελληνική κυβέρνηση δεν αφήνει αναπάντητες τις προκλήσεις.

Η αποφασιστικότητα του νέου υπουργού Άμυνας, κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα είναι χαρακτηριστική, μιας και ο ίδιος δεν μένει στα λόγια αλλά προχωρά σε πράξεις.

Ο επικεφαλής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, μέσα σε ένα μόλις 24ωρο έχει φέρει στην επιφάνεια τις προβοκάτσιες των Τούρκων αλλά και τα παιχνίδια εντυπωσιασμού που παίζουν καθημερινά και εις βάρος της χώρας μας.

Κατ’ αρχάς την Τρίτη (03/09), μετά τη δήθεν πτήση του Χουλουσί Ακάρ πάνω από ελληνικά νησιά, πηγές του ελληνικού υπουργείου Άμυνας αποκάλυψαν πως ο Τούρκος υπουργός όχι μόνο δεν πέταξε πάνω από ελληνικά νησιά, αλλά δεν τόλμησε καν να πλησιάσει.

Το ψεύτικο βίντεο που δημοσίευσαν οι Τούρκοι γυρίστηκε στον κόλπο της Σμύρνης και όχι στο Αιγαίο.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:

Ο χάρτης που δημοσιεύεται επιβεβαιώνει το σημείο στο οποίο γυρίστηκε το βίντεο.hellasjournal.com/via T.C. Millî Savunma Bakanlığı

Αλλά και στην θάλασσα, η χώρα μας έστειλε ηχηρότατο μήνυμα στο καθεστώς Ερντογάν πως το Πολεμικό μας Ναυτικό είναι έτοιμο και αν χρειαστεί στέκεται απέναντι από τους Τούρκους.

Βλέποντας το καθεστώς Ερντογάν να εμμένει στην αδιάλλακτη στάση της προκλητικής ρητορικής και των προκλήσεων σε αέρα και θάλασσα με στόχο την υφαρπαγή μέρους της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, η Αθήνα για πρώτη φορά αντέδρασε δυναμικά δεσμεύοντας με NAVTEX την ίδια περιοχή με την Άγκυρα, ίδια μέρα και ώρα. Πρόκειται για την περιοχή νοτίως του Καστελλόριζου.

Αποτέλεσμα; Οι Τούρκοι δεν τόλμησαν να βγουν στα ανοιχτά. Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr από το Καστελλόριζο επιβεβαιώνουν πως παρά το γεγονός ότι τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε κινητικότητα, σήμερα οι Τούρκοι δεν εμφανίστηκαν. Φυσικά, ρόλο σε αυτό έπαιξε η ελληνική NAVTEX με την οποία τα ελληνικά πολεμικά πλοία ήταν έτοιμα να αναπτυχθούν και να απλώσουν ασπίδα προστασίας στο Καστελλόριζο.

Σε επικοινωνία του Newsbomb.gr με το υπουργείο Άμυνας επιβεβαιώνεται πως όντως σήμερα δεν υπήρξε καμία κινητικότητα από τους Τούρκους στην περιοχή νοτίως του Καστελλόριζου.

Υπενθυμίζεται πως ελληνική πυραυλάκατος είναι μόνιμα στο ακριτικό νησί πραγματοποιώντας περιπολίες, ενώ και η στρατιωτική δύναμη Μεγίστης είναι σε συνεχή ετοιμότητα.

Το γεγονός ότι η Αθήνα αντιδρά πλέον δυναμικά απέναντι στις προκλήσεις της Άγκυρας αποτελεί θετική εξέλιξη και αναμφισβήτητα στέλνει μήνυμα στον «σουλτάνο» ότι δεν μπορεί να λειτουργεί ως «πειρατής» στην ανατολική Μεσόγειο.

Οι κινήσεις αυτές γίνονται την στιγμή που ο Ταγίπ Ερντογάν δεν αρκείται πλέον να διακηρύσσει το νέο δόγμα της Τουρκίας της «Γαλάζιας Πατρίδας» που βάφει τουρκικό το μισό Αιγαίο και όλη την ελληνική και κυπριακή υφαλοκρηπίδα στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και να το επιδεικνύει στους χάρτες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Τουρκία έχει σηκώσει το γάντι των προκλήσεων λένε Αξιωματικοί και η διάρκεια θα είναι μεγάλη το επόμενο διάστημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved