ΕΘΝΙΚΑ

Κακοκαιρία - «Μήδεια»: Στους δρόμους ο Στρατός – Μηχανήματα και προσωπικό για αντιμετώπιση ζημιών

Κακοκαιρία - «Μήδεια»: Στους δρόμους ο Στρατός – Μηχανήματα και προσωπικό για αντιμετώπιση ζημιών

Άμεση η ανταπόκριση του ΓΕΕΘΑ στο αίτημα της Πολιτείας για βοήθεια - Επί ποδός ο Στρατός Ξηράς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε ο χιονιάς.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε τονίσει το σπουδαίο έργο που επιτελούν οι Ένοπλες Δυνάμεις και την κοινωνική προσφορά των τριών Κλάδων. Η στρατιωτική ηγεσία και το προσωπικό δηλώνουν πάντα παρόντες, σε κάθε περίσταση, αναλαμβάνοντας την εκτέλεση αποστολών για τη στήριξη και την παροχή βοήθειας όταν η Πολιτεία το έχει ανάγκη.

Η προσφορά του ΓΕΕΘΑ μάλιστα είναι άμεση και πολυδιάστατη, με παροχή Μέσων αλλά και ανθρώπινου δυναμικού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπου υπάρχει ανάγκη, όπου υπάρχει πρόβλημα, όπου υπάρχει συμπολίτης μας που χρειάζεται βοήθεια.

Με την κακοκαιρία «Μήδεια» να έχει σαρώσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και κυρίως τα βόρεια προάστια της Αττικής, όπου για δεύτερο 24ωρο παραμένουν χωρίς ρεύμα και νερό, η Πολιτεία ζήτησε τη βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατόπιν συσκέψεως που πραγματοποιήθηκε στο ελληνικό «Πεντάγωνο» το απόγευμα της Τρίτη (16.02), το ΓΕΕΘΑ αποφάσισε να διαθέσει έναν ισοπεδωτή (γκρέιντερ), έναν φορτωτή και 10 ομάδες 4-5 ατόμων με αλυσοπρίονα στον δήμο Διονύσου, για την αντιμετώπιση τη κακοκαιρίας και αποκατάσταση των ζημιών. Επιπρόσθετα το Εθνικό κέντρο Επιχειρήσεων κήρυξε σε ετοιμότητα επιπλέον τμήματα και Μέσα για να συνδράμουν όπου απαιτηθεί.

Υπενθυμίζουμε απίσης πως το απόγευμα της Τρίτης (16.02), με απόφαση του ΓΕΕΘΑ μετέβησαν άμεσα στο στρατόπεδο «Καποτά» του Μενιδίου, προσωπικό και Μέσα από τη Μονάδα του Μηχανικού στο Λουτράκι. Τα μηχανήματα αυτά του Στρατού Ξηράς αποφασίστηκε να πάνε στο συγκεκριμένο στρατόπεδο προκειμένου να είναι κοντά στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας και στα βόρεια προάστια της Αττικής όπου υπάρχουν τα περισσότερα και μεγαλύτερα προβλήματα. Υπενθυμίζεται πως από την Τρίτη ο δήμος Διονύσου έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Επίσης, ένα γκρέιντερ του Στρατού Ξηράς βρίσκεται ήδη στο δήμο Μαραθώνα, επιχειρώντας τη διάνοιξη δρόμων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι την ώρα που ο χιονιάς «σάρωνε» όλη την Ελλάδα, οι Ένοπλες Δυνάμεις έδιναν μάχη για να σώσουν συμπολίτες μας. Τα ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αεροπορίας Στρατού πραγματοποίησαν διακομιδές ασθενών από διάφορα σημεία της χώρας.

Συγκεκριμένα:

-Ένα ελικόπτερο ΑΒ-205 μετέφερε 1 ασθενή από τη Σκόπελο στο Βόλο και

-Ένα ελικόπτερο Super Puma μετέφερε 1 ασθενή από τη Σαμοθράκη στην Αλεξανδρούπολη.

Συμπληρώθηκαν 4,1 ώρες πτήσης σε 2 αποστολές.

Ενδεχομένως πολύ να μην το γνωρίζουν, όμως οι Ένοπλες Δυνάμεις προσφέρουν πολύπλευρο κοινωνικό έργο σε όλη την ελληνική επικράτεια, ενισχύοντας τους δεσμούς με την κοινωνία και αυξάνοντας το αίσθημα ασφάλειας και κοινωνικής συνοχής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.