ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε ο Δήμος Διονύσου

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε ο Δήμος Διονύσου

Kακοκαιρία «Μήδεια»: Κήρυξη του Δήμου Διονύσου της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Διονύσου της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές χιονοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 15-02-2021 στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων και για ένα (1) μήνα, ήτοι έως και 15 Μαρτίου 2021.

Σημειώνεται ότι κατόπιν συσκέψεως που πραγματοποιήθηκε στο ελληνικό «Πεντάγωνο» το απόγευμα της Τρίτη (16.02), το ΓΕΕΘΑ αποφάσισε να διαθέσει έναν ισοπεδωτή (γκρέιντερ), έναν φορτωτή και 10 ομάδες 4-5 ατόμων με αλυσοπρίονα στον δήμο Διονύσου, για την αντιμετώπιση τη κακοκαιρίας και αποκατάσταση των ζημιών. Επιπρόσθετα το Εθνικό κέντρο Επιχειρήσεων κηρύσσει σε ετοιμότητα επιπλέον τμήματα και Μέσα για να συνδράμουν όπου απαιτηθεί.

Σε απόγνωση οι κάτοικοι στα Βόρεια Προάστια

Έντονα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι σε Κηφισιά, Πολιτεία και Εκάλη, καθώς συμπληρώνουν είκοσι ώρες χωρίς νερό και ρεύμα στην ευρύτερη περιοχή.
Σε αρκετές περιπτώσεις οι διακοπές ρεύματος οφείλονται σε πτώση δέντρων που παρέσυραν καλώδια της ΔΕΗ καταστρέφοντάς τα. Ωστόσο, τα πεσμένα δέντρα εμποδίζουν την πρόσβαση των εκχιονιστικών μηχανημάτων και κατ' επέκταση των συνεργείων του ΑΔΜΗΕ που μπορούν να επιδιορθώσουν τις βλάβες.

Από το πρωί της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου και έως τώρα, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ στην Αττική προέβησαν στην κοπή και κλάδεμα περισσότερων από 700 δένδρων που είχαν πέσει στο Δίκτυο κυρίως στα Βόρεια Προάστια της Αττικής, προκαλώντας ζημιές σε τουλάχιστον 85 γραμμές Μέσης Τάσης (ΜΤ).

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ διακοπές ρεύματος έχουν σημειωθεί σήμερα:

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται οι υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την Αττική. Ειδικότερα, αρκετές περιπτώσεις διακοπών υδροδότησης σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο οφείλονται στη διακοπή ηλεκτροδότησης, με συνέπεια τη διακοπή λειτουργίας ορισμένων αντλιοστασίων. Τα συνεργεία της ΕΥΔΑΠ επιχειρούν κανονικά, ώστε άμεσα να αποκατασταθεί η λειτουργία τους μέσω γεννητριών. Με δεδομένο ότι οι καιρικές συνθήκες προβλέπονται ιδιαίτερα δύσκολες τις επόμενες ώρες συμβουλεύουμε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη χρήση του νερού σε εξωτερικούς χώρους και την προστασία των υδραυλικών τους εγκαταστάσεων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προστασία των υδραυλικών εγκαταστάσεων των ακινήτων τους, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται το www.eydap.gr.

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις πτώσεις δέντρων και τις διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Όπως τόνισε μιλώντας στο MEGA, μέχρι το τέλος της ημέρας αναμένεται να έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα στην Εύβοια, όπου οι καταστροφές ήταν μεγάλες και τα συνεργεία δεν μπορούσαν να φτάσουν στα σημεία για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι δήμοι θα έπρεπε να έχουν μεριμνήσει για τις κοπές των κλαδιών από τα δέντρα, τονίζοντας πως τα περισσότερα προβλήματα οφείλονται σε πτώσεις δέντρων από τη συσσώρευση χιονιού στα κλαδιά.

«Επανασυνδέουμε το ρεύμα και λίγο μετά πέφτουν και άλλα δέντρα πιο κάτω» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αδαμίδης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βεβαίωση μετακίνησης: Αλλαγές λόγω της κακοκαιρίας