ΕΘΝΙΚΑ

Σεισμός – Ελασσόνα: Στην πρώτη γραμμή για παροχή κάθε βοήθειας οι Ένοπλες Δυνάμεις

Σεισμός – Ελασσόνα: Στην πρώτη γραμμή για παροχή κάθε βοήθειας οι Ένοπλες Δυνάμεις
ΓΕΕΘΑ

Σεισμός: Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και απόλυτο επαγγελματισμό, οι Ένοπλες Δυνάμεις από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στις πληγείσες περιοχές για να συνδράμουν με κάθε τρόπο στον κρατικό μηχανισμό και πάντα προς όφελος των Ελλήνων πολιτών.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης (03.03) η Ελασσόνα, οι κοντινές πόλεις και τα χωριά στη Θεσσαλία βιώνουν δύσκολες καταστάσεις, εξαιτίας του ισχυρού σεισμού που έπληξε την ευρύτερη περιοχή. Η δοκιμασία των κατοίκων δεν έχει τελειώσει, αφού ο «Εγκέλαδος» εμφανίστηκε ξανά με μια νέα ισχυρή δόνηση το βράδυ της Πέμπτης (04.03) προκαλώντας νέα προβλήματα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις από την πρώτη στιγμή έδωσαν δυναμικό «παρών» στην κινητοποίηση του συνόλου του κρατικού μηχανισμού με την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας.

Κινητοποιήθηκαν άμεσα μονάδες που είχαν τη δυνατότητα να συνδράμουν στον έλεγχο της κατάστασης, στην τοποθέτηση των σκηνών, στην παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα) ενώ στο σημείο τάχιστα βρέθηκαν και οι ειδικά εκπαιδευμένες μονάδες για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

Έτσι, οι Ένοπλες Δυνάμεις έδειξαν για ακόμα μια φορά πως είναι έτοιμες να τεθούν ανά πάσα στιγμή στην υπηρεσία του πολίτη, προχωρώντας σε κάθε δυνατή βοήθεια.

Αναλυτικά οι δράσεις των Ενόπλων Δυνάμεων:

Το ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς και της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στον κρατικό μηχανισμό σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, από την πρώτη στιγμή μετά τον σεισμό στην Ελασσόνα (πατήστε εδώ) ενήργησε ως ακολούθως:

  • Πραγματοποιήθηκαν άμεσα πτήσεις από ελικόπτερα προκειμένου να γίνει πρώτη αποτίμηση ζημιών από αέρος.
  • Προώθησε με μέριμνα της 1ης Στρατιάς κλιμάκιο Διοικητικής Μέριμνας για την τοποθέτηση σκηνών και παροχή τροφίμων στις πληγείσες περιοχές.
  • Προώθησε μηχανοκίνητα μέσα και κινητά μαγειρεία στην περιοχή, ενώ μηχανήματα του Μηχανικού στην ευρύτερη περιοχή έχουν τεθεί σε ετοιμότητα άμεσης διάθεσης.
  • Έθεσε σε ετοιμότητα αεροπορικά μέσα και προσωπικό των ειδικών ομάδων αντιμετώπισης καταστροφών (ΚΟΜΑΚ, ΕΤΑΚ) της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) και του Στρατού Ξηράς (ΣΞ).
  • Τηρεί σε ετοιμότητα 1 ώρας τις ομάδες «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» του Στρατού Ξηράς του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας (Διασώστες, σκυλιά κλπ).
  • Τηρεί σε ετοιμότητα κλιμάκιο Πολιτικών Μηχανικών για συνδρομή εάν απαιτηθεί στο έργο της εκτίμησης της καταλληλόλητας κτιρίων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Λέκκα για Ελασσόνα: Ήταν νέος σεισμός, πιθανός και μετασεισμός στη διάρκεια της νύχτας