ΕΘΝΙΚΑ

Προκαλεί η Τουρκία για την επέτειο του ψευδοκράτους – Μιλά για «επιθετικότητα των Ελλήνων»

Ομερ Τσελίκ
Τουρκία: Σειρά προκλητικών αναρτήσεων από τον εκπρόσωπο του κόμματος Ερντογάν 38 χρόνια μετά την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους
AP

Τουρκία: Σειρά προκλητικών αναρτήσεων από τον εκπρόσωπο του κόμματος Ερντογάν 38 χρόνια μετά την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους

Σε μια σειρά προκλητικών και ανιστόρητων αναρτήσεων με αφορμή τη συμπλήρωση 38 ετών από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους προχώρησε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίξει ότι είναι οι Έλληνες και οι Κύπριοι που δείχνουν «επιθετικότητα».

«Γιορτάζουμε την 38η επέτειο της ΤΒΔΚ. Είμαστε πάντα στο πλευρό τους στον δίκαιο αγώνα των τουρκοκυπριών. Τα σύμφεροντά τους θα προστατεύονται πάντα. Η επιθετικότητα του διδύμου των Ελλήνων ποτέ δεν θα έχει αποτέλεσμα» γράφει αρχικά ο Ομέρ Τσελίκ. Ο ίδιος συμπληρώνει για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «έχει πολεμήσει σκληρά για την προστασία των δικαιωμάτων των τουρκοκυπρίων και θα συνεχίσει να το κάνει. Ο πρόεδρός μας στηρίζει σθεναρά τον δίκαιο αγώνα των τουρκοκυπρίων απέναντι στις παράνομες πολιτικές του ελληνικού διδύμου».

Στην τρίτη του ανάρτηση ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας θυμάται τον Ραούφ Ντενκτάς «και τους μάρτυρες που πέθαναν για τον κυπριακό αγώνα».

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρωγός της Κύπρου για την επανένωση της Mεγαλονήσου

«Σήμερα είμαστε μάρτυρες ακόμη μίας θλιβερής επετείου, της ανακήρυξης του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα από την Τουρκία εδάφη της Κύπρου. Η επέτειος αυτή υπενθυμίζει για 38η συνεχή χρονιά την κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών Αρχών του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και του Διεθνούς Δικαίου», αναφέρει από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του για την 38η επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η Τουρκία δυστυχώς εξακολουθεί να αποτελεί τη μόνη χώρα που αγνοεί επιδεικτικά τη ρητή καταδίκη της ανακήρυξης της εν λόγω παράνομης και αποσχιστικής οντότητας από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με τις Αποφάσεις 541/1983 και 550/1984.

«Στη διαρκή περιφρόνηση, από πλευράς Τουρκίας, των ανωτέρω Αποφάσεων και του Διεθνούς Δικαίου έχουν προστεθεί οι παράνομες τουρκικές προσπάθειες για τη δημιουργία νέων τετελεσμένων στα Βαρώσια, κατά σαφή παράβαση της Απόφασης ΣΑ 789/1992, οι παραβιάσεις στις Kυπριακές θαλάσσιες ζώνες, καθώς και η εμμονή σε απαράδεκτες αξιώσεις για δήθεν «λύση» δύο κρατών, εκτός του πλαισίου των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας», τονίζει το Υπουργείο Εξωτερικών και προσθέτει: «Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρωγός στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, καθώς και για την επίλυση του Κυπριακού και την επανένωση της Mεγαλονήσου στη βάση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Μια Νήσος ενωμένη, απαλλαγμένη από κατοχικά στρατεύματα και από το αναχρονιστικό σύστημα των εγγυήσεων».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Τι απαγορεύεται να πωλούν τα σούπερ μάρκετ από το Σαββατοκύριακο

Λαμία: Γυμνή ασθενής επιτέθηκε σε γιατρούς και νοσηλευτές – Κλειδώθηκαν στα γραφεία για να γλιτώσουν

Έξαλλη η Μαρία Μπάρκουλη με τη Δέσποινα Βανδή: «Σταματήστε να τραμπουκίζετε το παιδί μου»