ΕΘΝΙΚΑ

Ερντογάν για Ψευδοκράτος: «Το Αζερμπαϊτζάν ενδέχεται να το αναγνωρίσει πρώτο»

Ερντογάν για Ψευδοκράτος:  «Το Αζερμπαϊτζάν ενδέχεται να το αναγνωρίσει πρώτο»

Μετά τη Νέα Υόρκη, προχώρησε σε νέα πρόκληση προχώρησε ο Τούρκος Πρόεδρος κατά την επιστροφή του από το Αζερμπαϊτζάν.  

«Υπάρχει μια σύνοδος του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών το επόμενο διάστημα. Το Αζερμπαϊτζάν είναι επίσης πολύ πρόθυμο να προσκαλέσει τον κ. Ερσίν Τατάρ, σε αυτή τη συνάντηση. Στις 3 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Καζακστάν» ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος, εκφράζοντας την ελπίδα το ψευδοκράτος να λάβει μέρος με καθεστώς παρατηρητή.

«Χάρη στον κ. Ιλχάμ Αλίγιεφ, πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, υπάρχει μια σοβαρή αποφασιστικότητα για το θέμα αυτό» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν κατά την επιστροφή του από το Αζερμπαϊτζάν

Αποκάλυψε επίσης ότι θέλει να κυματίζει εκεί η σημαία του ψευδοκράτους.

Δηλώνοντας ότι η Τουρκία κάνει ό,τι μπορεί για την αναγνώριση, ο Ερντογάν είπε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή στην Κύπρο εκτός από μια λύση δύο κρατών και πρόσθεσε:

«Ήρθε η ώρα για το σωστό βήμα, για να διαγραφούν όλα τα λάθη. Η αναγνώριση της ΤΔΒΚ θα αντισταθμίσει τα λανθασμένα βήματα που έγιναν από πολλά μέρη, ιδιαίτερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το νησί της Κύπρου αξίζει να το θυμόμαστε με ειρήνη και ηρεμία, όχι με εντάσεις».

Πανηγυρίζει για Μενέντεζ

Περαιτέρω αναφέρθηκε στην υπόθεση Μενέντζ. «Έχουμε την ευκαιρία να επιταχύνουμε τη διαδικασία όσον αφορά τα F-16, όχι μόνο για τα F-16, αλλά για όλα τα άλλα θέματα, ο Μενέντεζ και αυτοί με τη νοοτροπία του κάνουν ενέργειες παρεμπόδισης εναντίον μας και η έξοδος του Μενέντεζ μας δίνει ένα πλεονέκτημα, ανέφερε ο Ερντογάν.

«Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματά μας σχετικά με τα F-16 ήταν οι δραστηριότητες του Αμερικανού γερουσιαστή Mπομπ Μενέντεζ εναντίον της χώρας μας. Ως εκ τούτου, ο Υπουργός Εξωτερικών μας Χακάν Φινταν θα παρακολουθήσει τώρα στενά αυτή τη διαδικασία. Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν και ο υπουργός Εξωτερικών μας Χακάν Φιντάν συναντήθηκαν στην Αμερική πριν από τρεις τέσσερις ημέρες. Αυτές οι συνομιλίες είναι ακόμη σε εξέλιξη. Αλλά τώρα, θα ήταν ωφέλιμο να μετατρέψουμε αυτή την κατάσταση σε ευκαιρία και να συναντηθούμε ξανά μαζί του».