ΕΘΝΙΚΑ

Επίσκεψη «αστραπή» του Ερντογάν στην Αθήνα - Αλλαγές της τελευταίας στιγμής

Επίσκεψη «αστραπή» του Ερντογάν στην Αθήνα - Αλλαγές της τελευταίας στιγμής

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Ίσως και αυθημερόν στη χώρας μας ο τούρκος πρόεδρος για το επίσημο σκέλος των επαφών

«Κλειδώνουν» οι λεπτομέρειες για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα ενόψει του ελληνοτουρκικού Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου. Οι λεπτομέρειες της επίσκεψης θα συζητηθούν στην σημερινή εσωτερική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην Μέγαρο Μαξίμου. Όπως φαίνεται η επίσκεψη του τούρκου προέδρου στη χώρα μας θα είναι πιο σύντομη σε σχέση με τις αρχικές διαρροές.

Όπως αναφέρουν οι έως τώρα πληροφορίες, το ταξίδι του Ερντογάν δεν αποκλείεται να είναι και αυθημερόν. Ο τούρκος πρόεδρος θα έρθει στην Ελλάδα για το επίσημο σκέλος των επαφών του στο Προεδρικό Μέγαρο και στο Μέγαρο Μαξίμου και μετά το μεσημεριανό γεύμα που προγραμματίζεται στο υπουργείο Εξωτερικών θα αποχωρήσει.

Σημειώνεται ότι ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί πλήρως η υπουργική σύνθεση που θα συμμετάσχει στις διευρυμένες συζητήσεις του ΑΣΣ. Από ελληνικής πλευράς θα υπάρχουν τουλάχιστον 5 υπουργοί και δύο υφυπουργοί με προοπτική διεύρυνσης, ενώ αρμόδιες πηγές ανέφεραν ότι στις συζητήσεις μπορεί να συμμετάσχουν και υπουργοί που δεν θα υπογράψουν συμφωνίες.

Τέλος, αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η συνοδεία του Τούρκου προέδρου αναμένεται να είναι μικρότερη σε ενώ δεν θα συνοδευτεί από ομάδα επιχειρηματιών.

Διαβάστε επίσης:

Γεραπετρίτης σε πρέσβεις αραβικών χωρών: «Η Ελλάδα τηρεί μία στάση αρχής στο Μεσανατολικό»

«Ολυμπιακή Συνεργασία - 23»: Βολές τεθωρακισμένων οχημάτων Μάχης και αρμάτων (εικόνες)

Αναβλήθηκε για τις 5 Δεκεμβρίου η δίκη του Φρέντι Μπελέρη