ΕΘΝΙΚΑ

Αναβλήθηκε για τις 5 Δεκεμβρίου η δίκη του Φρέντι Μπελέρη

Αναβλήθηκε για τις 5 Δεκεμβρίου η δίκη του Φρέντι Μπελέρη

Αναβολή στη δίκη του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας.

Αναβλήθηκε για την 5η Δεκεμβρίου η δίκη του φυλακισμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, αφού αναζητείται ο δεύτερος μάρτυρας κατηγορίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου, πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αλβανία και εχθές (21/11), μετέβη στις φυλακές Δυρραχίου όπου παραμένει φυλακισμένος ο εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης.

Πρόκειται για επίσκεψη υψηλού συμβολισμού, καθώς ο κ. Παπασταύρου, εκτός από Υπουργός, είναι και στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μέσω αυτής της επίσκεψης, καθίσταται σαφές ότι η Ελλάδα θα επιμείνει για την υπόθεση Μπελέρη, την οποία θεωρεί «κόκκινη γραμμή» για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας.

Ο κ. Παπασταύρου, λίγο πριν εισέλθει στις εγκαταστάσεις των φυλακών, τόνισε ότι «βρίσκομαι εδώ, για να επισκεφθώ τον Δήμαρχο Χειμάρρας που βρίσκεται προφυλακισμένος εδώ και επτά μήνες.

Οι στιγμές είναι δύσκολες, γι' αυτό ήθελα να βρίσκομαι εδώ. Δυστυχώς, στη Χειμάρρα, η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας δεν έχει εφαρμοσθεί ακόμη. Είναι ο μόνος δήμος σε όλη την Ευρώπη, όπου ο καταψηφισμένος Δήμαρχος συνεχίζει να ασκεί εξουσία, ενώ, ο εκλεγμένος Δήμαρχος στερείται του δημοκρατικού του δικαιώματος να ορκιστεί.

Συμπαραστεκόμαστε στο Φρέντι Μπελέρη και στο δικαίωμά του για μία δίκαιη δίκη, που συνεχίζεται αύριο. Θέλουμε το τεκμήριο της αθωότητάς του να γίνει απόλυτα σεβαστό από την αλβανική δικαιοσύνη. Πρέπει, επιτέλους, να βρεθεί μία δίκαιη λύση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου, του Κράτους Δικαίου και της αρχής καλής γειτονίας, ώστε να αποκατασταθεί η δημοκρατική κανονικότητα στη Χειμάρρας».

Σχετικές ειδήσεις