ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Φρέντι Μπελέρη: «Χρηματίστηκα αφότου τον κατήγγειλα στις Αρχές»

Υπόθεση Φρέντι Μπελέρη: «Χρηματίστηκα αφότου τον κατήγγειλα στις Αρχές»

Ο Φρέντι Μπελέρης για πρώτη φορά στη δίκη της Τρίτης είχε το δικαίωμα να απευθύνει το λόγο σε εκείνους που τον κατηγγειλαν για χρηματισμό

Λίγες ωρες πριν γραφτεί αυτό το κείμενο ο Φρέντι Μπελέρης είχε έναν ολιγόλεπτο διάλογο με πολύ στενό του συνεργάτη που τον επισκέφθηκε στην φυλακή.

«Είμαι σίγουρος πως όλα θα αποδομηθούν και η αλήθεια θα βγει. Είμαι 6 μήνες μέσα. Δεν με νοιάζει. Είμαι δυνατός και αποφασισμένος να το φτάσω μέχρι τέλους. Οι λόγοι που βρίσκομαι πίσω απο τα κάγκελα και όχι στην υπηρεσία των κατοίκων της Χειμάρρας που με εξέλεξαν δήμαρχό τους είναι ολοφάνεροι», του είπε και στη συνέχεια επέστρεψε στο κελί του σίγουρος - όπως λενε οι συνεργάτες του - ότι το τέλος της πολιτικής του κράτησης πλησιάζει.

Ο Φρέντι Μπελέρης για πρώτη φορά στη δίκη της Τρίτης είχε το δικαίωμα να απευθύνει το λόγο σε εκείνους που τον κατηγγειλαν για χρηματισμό. Ρωτησε λοιπόν τον ψαρά, ο οποίος όπως λέει χρηματίστηκε απο τον δήμαρχο:

Φρέντι Μπελέρης: Ποιόν γνωρίζω καλύτερα εσένα ή τον αδερφό σου ;
Ψαράς: Τον αδερφό μου
Φρέντι Μπελέρης: Ποιο εύκολο για μένα θα ήταν να προσεγγίσω εσένα ή εκείνον ;
Ψαράς: Εκείνον

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα και το ηχητικό ντοκουμέντο που ανήρτησε η ιστοσελίδα της ομογένειας, Himara.gr. Δευτερόλεπτα πριν ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας παραδέχθηκε ότι πήρε λεφτά απο την αστυνομία.

Δικηγόρος Φρέντι Μπελέρη: Ελαβες πληρωμή απο την αστυνομία;
Ψαράς: Ναι , ελαβα μια ανταμειβή γι αυτή τη δουλειά , όμως η αναταμοιβή μου έγινε όταν αυτή η δουλειά είχε τελειώσει και μετα.
Δικηγόρος Φρέντι Μπελέρη: Ποιος σε πλήρωσε;
Ψαράς: Η κρατική αστυνομία
Δικηγόρος Φρέντι Μπελέρη: Πόσο ήταν το ποσό της αποζημίωσης ;
Ψαράς: Δεν θυμάμαι

Ο μάρτυρας κατηγορίας χρηματίστηκε ενώ ο αστυνομικός που ανέλαβε την έρευνα και την υπόθεση πήρε ....προαγωγή.

Δικηγόρος Φρέντι Μπελέρη: Πως ήρθατε σε επαφή με τον μάρτυρα ;
Αστυνομικός: Μου τηλεφώνησε
Δικηγόρος Φρέντι Μπελέρη. ΜΠΕΛΕΡΗ : Είχε όφελος προσωπικό ;
Αστυνομικός: Οχι
Δικηγόρος Φρέντι Μπελέρη: Γνωρίζεις ότι πληρώθηκε ;
Αστυνομικός: Ναι το γνωριζω
Δικηγόρος Φρέντι Μπελέρη: Πότε διοριστηκες στη Χειμάρα ;
Αστυνομικός: Τον Ιανουάριο του 2023
Δικηγόρος Φρέντι Μπελέρη: Και τώρα που υπηρετείς ;
Αστυνομικός: Είμαι διευθυντής Αυλώνα

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 22 Νοεμβρίου και σειρά έχουν οι μάρτυρες υπεράσπισης, 13 άτομα, συνεργάτες του Φρέντι Μπελέρη. Την ίδια ώρα ο εκλεγμένος δήμαρχος ζητά κάτι αυτονόητο. Κάτι που ο ίδιος ο νόμος του επιτρέπει. Να πάρει δηλαδή μια άδεια και συνοδευόμενος απο αστυνομικές δυνάμεις να μεταβεί στη Χειμάρρα, να ορκιστεί και στη συνέχεια να επιστρέψει στο κελί. Μέχρι σήμερα οι αρμόδιοι για να αποφασίσουν πέταγαν ο ένας το μπαλάκι στον άλλον. Ωστόσο, η συνεδρίαση του ανώτατου δικαστηρίου της Αλβανίας έκρινε ότι μόνο το SPAK μπορεί να εξετάσει αυτό το αίτημα. Εκείνοι δηλαδή που ...οργάνωσαν τη σύλληψή του όπως είχε δηλώσει σε αλβανικά μέσα ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Σαλί Μπερίσα. Και η παρωδία συνεχίζεται...