ΕΘΝΙΚΑ

Άνθρωπος των ειδικών αποστολών ο Παπασταύρου - Η επίσκεψη στην Αλβανία και το ξεκάθαρο μήνυμα

Άνθρωπος των ειδικών αποστολών ο Παπασταύρου - Η επίσκεψη στην Αλβανία και το ξεκάθαρο μήνυμα

Ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου ταξίδεψε στην Αλβανία, στάθηκε ανοιχτά στο πλευρό του Φρέντι Μπελέρη και έφερε εις πέρας μια δύσκολη ελληνική αποστολή μεγάλης σημασίας.

Σε άνθρωπο των ειδικών αποστολών της ελληνικής κυβέρνησης έχει εξελιχθεί ο Σταύρος Παπασταύρου. Ο υπουργός Επικρατείας δεν δίστασε χθες να ταξιδέψει στην Αλβανία και να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση των Τιράνων, δηλώνοντας ανοιχτά τη συμπαράστασή του στον Φρέντι Μπελέρη.

Ο εκλεγμένος δήμαρχος της Χειμάρρας είναι προφυλακισμένος εδώ και 7 μήνες, περιμένοντας σήμερα την επανέναρξη της δίκης του. Μάλιστα η επίσκεψη του Παπασταύρου στην Αλβανία αποκτάει ακόμα μεγαλύτερο νόημα και αξία, καθώς μιλάμε για έναν από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Συμπαραστεκόμαστε στο Φρέντι Μπελέρη και στο δικαίωμά του για μία δίκαιη δίκη, που συνεχίζεται αύριο. Θέλουμε το τεκμήριο της αθωότητάς του να γίνει απόλυτα σεβαστό από την αλβανική δικαιοσύνη. Πρέπει, επιτέλους, να βρεθεί μία δίκαιη λύση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου, του Κράτους Δικαίου και της αρχής καλής γειτονίας, ώστε να αποκατασταθεί η δημοκρατική κανονικότητα στη Χειμάρρας» ήταν τα λόγια του Σταύρου Παπασταύτου, λίγο προτού περάσει τις πόρτες των φυλακών Δυρραχίου για να επισκεφτεί τον Μπελέρη.

«Οι στιγμές είναι δύσκολες, γι' αυτό ήθελα να βρίσκομαι εδώ. Δυστυχώς, στη Χειμάρρα, η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας δεν έχει εφαρμοσθεί ακόμη» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και συμπλήρωσε: «Είναι ο μόνος δήμος σε όλη την Ευρώπη, όπου ο καταψηφισμένος Δήμαρχος συνεχίζει να ασκεί εξουσία, ενώ, ο εκλεγμένος Δήμαρχος στερείται του δημοκρατικού του δικαιώματος να ορκιστεί».