ΕΘΝΙΚΑ

Στον εισαγγελέα ο Τούρκος που συνελήφθη στον Έβρο

Στον εισαγγελέα ο Τούρκος που συνελήφθη στον Έβρο

Έβρος:Ένα ακόμα συμβάν στην τεταμένη -εδώ και μήνες- σχέση Ελλάδας - Τουρκίας, με τη σύλληψη Τούρκου πουπέρασε παράνομα τα ελληνικά σύνορα.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣ - ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ

Με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα οδηγείται σήμερα Πέμπτη (03/05) στον εισαγγελέα, ο Τούρκος που συνελήφθη χθες το απόγευμα από στρατιωτικούς του φυλακού 1 στις Καστανιές Έβρου.

Αρχικά, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για στρατιωτικό, ωστόσο αργότερα διαπιστώθηκε ότι έφερε πολιτική ταυτότητα και φέρεται να δήλωσε στις ελληνικές Αρχές ότι είναι υπάλληλος του δήμου Αδριανούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς πραγματοποιούσε εργασίες στην τουρκική πλευρά με εκσκαπτικό μηχάνημα και πέρασε στο ελληνικό έδαφος. Οι Έλληνες στρατιωτικοί τον εντόπισαν 10 μέτρα σε ελληνικό έδαφος στο τελωνείο στις Καστανιές. Εκεί ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Ποιος είναι ο συλληφθείς

Η είδηση της σύλληψης κάνει το γύρο των τουρκικών Μέσων Ενημέρωσης που έδωσαν μάλιστα στη δημοσιότητα το όνομα και φωτογραφία του συλληφθέντα.

Πρόκειται για τον Μουσά Αλερίκ.

Δείτε στη gallery φωτογραφίες του συλληφθέντα

Την υπόθεση χειρίζονται οι αστυνομικές Αρχές του Έβρου.

Να σημειωθεί ότι η σύλληψη του Τούρκου πολίτη έγινε πολύ κοντά στην περιοχή όπου έπεσαν στα χέρια τουρκικής περιπόλου οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης.

Κυβερνητικές πηγές για τη σύλληψη

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπαίνει σε λογική εκατέρωθεν εκβιασμών και συμψηφισμών» υπογράμμισαν στο Real κυβερνητικές πηγές, αναφορικά με τη σύλληψη του Τούρκου. «Θα ακολουθηθεί κατά γράμμα ο ελληνικός νόμος, με προσήλωση στις δικαιοπρακτικές αρχές», πρόσθεσαν.

Δήμαρχος Αδριανούπολης: Πέρασε παράνομα τα σύνορα

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο συλληφθείς είναι εργάτης, ο οποίος εκτελούσε εργασίες για λογαριασμό του δήμου Αδριανουπόλεως.

Στο ίδιο τηλεγράφημα περιλαμβάνονται δηλώσεις του δημάρχου Αδριανούπολης Ρετζέπ Γκιουρκάν, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η σύλληψη έγινε για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι ο συλληφθείς έχει οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα της Ορεστιάδας και ότι έχουν γίνει επικοινωνίες προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.

Διαβάστε επίσης:

Τραγική κατάληξη: Νεκρός βρέθηκε ο 48χρονος Μάριος Καλομοίρης

Τραγωδία: Αυτοκίνητα παρέσυραν και σκότωσαν γυναίκα στη λεωφόρο Συγγρού


Σχετικές ειδήσεις