ΕΘΝΙΚΑ

Εξοργιστική ερώτηση σε τουριστική έκθεση: «Η Καβάλα είναι στη Βόρεια ή στη Νότια Μακεδονία» (vid)

Εξοργιστική ερώτηση σε τουριστική έκθεση: «Η Καβάλα είναι στη Βόρεια ή στη Νότια Μακεδονία» (vid)
Εξοργιστικό περιστατικό σε τουριστική έκθεση
Facebook

Επισκέπτες διεθνούς τουριστικής έκθεσης στη Νέα Υόρκη, όπου συμμετείχε και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ρώτησαν να μάθουν πού βρίσκεται η Καβάλα

Ένα εξοργιστικό περιστατικό σημειώθηκε, πριν από λίγες ημέρες, σε διεθνή τουριστική έκθεση της Νέας Υόρκης και έφερε στο φως η πρόεδρος της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης της Καβάλας «Δημωφέλεια», Αναστασία Ιωσηφίδου.

Όπως είπε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», επισκέπτες που πέρασαν από το περίπτερο τους, ζήτησαν να μάθουν… αν η Καβάλα ανήκει στη «Βόρεια ή στη Νότια Μακεδονία».

Η κυρία Ιωσηφίδου εξέφρασε την αγωνία της για το τι μέλλει γενέσθαι μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και την αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας των Σκοπίων σε «Βόρεια Μακεδονία».

«Θα σταματήσουμε πλέον να λέμε ότι είμαστε από την Μακεδονία;», διερωτήθηκε η Αναστασία Ιωσηφίδου, η οποία όπως είπε σκοπεύει να στείλει έγγραφο στο Υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να ενημερωθεί για το πώς θα πρέπει στο εξής να χειρίζεται ανάλογα περιστατικά.

Όπως τόνισε, η μοναδική απάντηση ήταν, είναι και θα πρέπει να εξακολουθήσει να είναι πως η Καβάλα ανήκει στην αληθινή Μακεδονία.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων