ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΑ - Αγροτική Εστία 2018: Ανακοινώθηκε η έναρξη των προγραμμάτων

ΟΠΕΚΑ - Αγροτική Εστία 2018: Ανακοινώθηκε η έναρξη των προγραμμάτων

Κοινωνικός τουρισμός - Όλες οι ειδήσεις: Τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018 ξεκινούν τα προγράμματα του κοινωνικού-ιαματικού τουρισμού, του εκδρομικού, της παροχής εισιτηρίων θεάτρου και βιβλίων, από τον Λογαριασμό Αγροτικής Εστίας του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για το 2018.

Οι κληρωθέντες δικαιούχοι των προγραμμάτων θα μπορούν να προσέρχονται από τις 2 Ιουλίου 2018 στα ΚΕΠ όλης της χώρας, ώστε να παραλαμβάνουν τα Δελτία τους.

Τα ονόματα των κληρωθέντων δικαιούχων, οι κατάλογοι των συμβεβλημένων με τον ΟΠΕΚΑ/ΛΑΕ επιχειρήσεων (παρόχων) για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για τους δικαιούχους, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού περιλαμβάνει 6ήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις), σε συμβεβλημένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες και camping) και απευθύνεται σε 55.000 δικαιούχους (διάρκεια ισχύος από 18/6/2018 έως 10/5/2019).

Οι ωφελούμενοι που θα επιλέξουν προορισμούς στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, θα πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους χωρίς καμία πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση διαμονής (μέχρι 5 διανυκτερεύσεις, χωρίς πρωινό).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Το πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού περιλαμβάνει 6ήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) και μέχρι πέντε απλές λούσεις δωρεάν, σε εγκαταστάσεις συμβεβλημένων υδροθεραπευτηρίων σε τουριστικά καταλύματα ή ιαματικών πηγών της χώρας και απευθύνεται σε 4.000 δικαιούχους, συνταξιούχους του ΕΦΚΑ - ΟΓΑ, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν. 1296/1982..

Οι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να κάνουν χρήση του δελτίου ιαματικού τουρισμού μόνο για διαμονή (μέχρι 5 διανυκτερεύσεις) έως 10/5/2019. Όμως, μόνο μέχρι 31-12-2018 μπορούν, παράλληλα με τη διαμονή τους, να πραγματοποιούν μέχρι και 5 απλές λούσεις δωρεάν, είτε σε Υδροθεραπευτήριο εντός συμβεβλημένων ξενοδοχείων, είτε σε συμβεβλημένες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών.

ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το εκδρομικό πρόγραμμα απευθύνεται σε 12.500 δικαιούχους και περιλαμβάνει τετραήμερες εκδρομές (3 διανυκτερεύσεις) σε συμβεβλημένα, με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ, τουριστικά γραφεία.

Οι εκδρομές περιλαμβάνουν και επισκέψεις σε ιστορικά, πολιτιστικά και αρχαιολογικά αξιοθέατα (μνημεία, μουσεία, μοναστήρια, αρχαιολογικοί χώροι κ.α.), πραγματοποιούνται σε προορισμούς όλης της χώρας και οι εκδρομείς διακινούνται μόνο εντός των ορίων της.

Οι εκδρομές μπορούν να είναι μικτές ή αμιγείς, δηλ. μπορεί να είναι οργανωμένες εκ των προτέρων και οι κάτοχοι των δελτίων εκδρομικού προγράμματος έτους 2018 να εντάσσονται ως μέλη στην ομάδα της οργανωμένης εκδρομής ή να οργανώνονται ειδικά για τους κατόχους των δελτίων του εκδρομικού προγράμματος.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ)

Το παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε 1.000 παιδιά δικαιούχων του ΛΑΕ, ηλικίας 6 έως 16 ετών, (γεννηθέντα από 1-1-2002 έως 31-12-2012) από όλους τους νομούς της χώρας, τα οποία μπορούν να φιλοξενηθούν σε παιδικές κατασκηνώσεις μέχρι και δεκαέξι (16) ημέρες (15 διανυκτερεύσεις).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Το πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων απευθύνεται σε 150.000 δικαιούχους οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν βιβλία (μορφωτικού, ψυχαγωγικού περιεχομένου, φροντιστηριακά, σχολικά ή ξενόγλωσσα βοηθήματα κ.λπ.) από τον αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ κατάλογο βιβλιοπωλείων ή εκδοτικών οίκων. Ειδικά για τα παιδιά. το επιδοτούμενο ποσό αυξάνεται κατά 50% από πέρσι και φτάνει φέτος στα 30 ευρώ ανά βιβλίο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΘΕΑΜΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα δωρεάν δελτίων θεάματος απευθύνεται σε 50.000 δικαιούχους για μια πληθώρα θεατρικών παραστάσεων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, σε συμβεβλημένα θέατρα.