ΠΑΙΔΕΙΑ

Διαχείριση Αθλητισμού: Η εκπαίδευση στο Sports Management «κλειδί» για μια λαμπρή καριέρα

Διαχείριση Αθλητισμού: Η εκπαίδευση στο Sports Management «κλειδί» για μια λαμπρή καριέρα

Εσύ που έχεις πάθος με τα σπορ και ψάχνεις έναν τρόπο να κάνεις το πάθος σου αυτό επάγγελμα, έχεις τώρα την ευκαιρία: Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και το IST College διοργανώνουν το πρώτο μεταπτυχιακό στον αθλητισμό στην Ελλάδα, με σκοπό να δημιουργήσουν στελέχη υψηλού επιπέδου που θα αλλάξουν το τοπίο του ελληνικού αθλητισμού.

Το ΜΒΑ in Sports Management μπαίνει αισίως στον δεύτερο κύκλο σπουδών του και αφορά σε όλους εκείνους που ασχολούνται ήδη με τον αθλητισμό, ακόμα και σε ερασιτεχνικό επίπεδο, αλλά και σε όλους εκείνους που αγαπούν τα σπορ. Έχουν πλέον την ευκαιρία να σπουδάσουν, να εμβαθύνουν στο αντικείμενο και να διδαχθούν από τους καλύτερους στον τομέα τους. Το πρόγραμμα σπουδών του μεταπτυχιακού μάλιστα συνδυάζει τη θεωρία με την πράξη, με επισκέψεις σε αθλητικούς χώρους και σεμινάρια από παράγοντες του αθλητισμού. Κατά την διάρκεια του πρώτου κύκλου του MBA, οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο 5ο XMAS Tournament της Ακαδημίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις της ΚΑΕ Περιστέρι Winmasters, να παρακολουθήσουν workshop από τα στελέχη της ΠΑΕ ΟΦΗ, αλλά και αγώνες του Παναθηναϊκού ΑΟ και να δουν από κοντά πώς γίνεται η διαχείριση αθλητικών εγκαταστάσεων, η οργάνωση και η λειτουργία των ακαδημιών, η στρατηγική προσέλκυσης χορηγιών και το αθλητικό marketing. Παράλληλα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν εν συνόλω την εμπειρία του φιλάθλου (fan experience & engagement), ώστε να κατανοήσουν κάθε έκφανση της γενικότερης διοίκησης και ανάπτυξης ενός συλλόγου ή εταιρείας που δραστηριοποιείται στον αθλητισμό.

Δέκα μαθήματα σε όλο το φάσμα του Sports Management

Με μια σειρά 10 μαθημάτων πάνω στη διαχείριση και το marketing, σε όλες τους τις παραλλαγές που σχετίζονται με τον αθλητισμό, το ΜΒΑ in Sports Management, σκοπεύει να δημιουργήσει στελέχη που θα αναβαθμίσουν τον ελληνικό αθλητισμό στο σύνολό του. Για το λόγο αυτό δίνει ιδιαίτερη σημασία σε έννοιες όπως το ήθος, η ισότητα, η εξάλειψη του ρατσισμού και της βίας και η εταιρική κοινωνική ευθύνη. Η δημιουργία ενός υγειούς περιβάλλοντος, μέσα στο οποίο θα αναπτύσσονται εξίσου υγιείς επιχειρήσεις, θα συντελέσει στην ανάπτυξη του αθλητισμού και στο επίπεδο της αγοράς, όπως συμβαίνει σε καταξιωμένα πρωταθλήματα του εξωτερικού. Οι άνθρωποι που θα βγουν στην αγορά με το MBA in Sports Management, θα έχουν αυτά ακριβώς τα εφόδια για να χτίσουν ένα καινούριο μέλλον στον αθλητισμό.

Σημαντικότερος παράγοντας για να αλλάξουμε το αύριο, είναι να επενδύσουμε στην Παιδεία και στην εκπαίδευση. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και το IST College δημιούργησαν το πρώτο MBA in Sports Management στην Ελλάδα με το βλέμμα σε ένα καλύτερο αύριο για τον ελληνικό αθλητισμό!

*Εγγραφές για τον δεύτερο κύκλο έως τις 31 Ιανουαρίου