ΠΑΙΔΕΙΑ

Κορονοϊός - Πανελλήνιες 2020: Τι θα ισχύσει για όσους νοσήσουν από COVID-19

Κορονοϊός - Πανελλήνιες 2020: Τι θα ισχύσει για όσους νοσήσουν από COVID-19
INTIME NEWS

Πότε και πώς θα γίνει η επιστροφή στα σχολεία, αλλά και το πώς θα διεξαχθούν οι Πανελλήνιες, ανέλυσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως. 

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (24/04) στον ΑΝΤ1, η υπουργός τόνισε ότι δεν θα επιστρέψουμε στην καθημερινότητα όπως την ξέραμε κι αυτό θα ισχύσει και στα σχολεία.

«Περιμένουμε τις τελικές εισηγήσεις των ειδικών για τη σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα το Μάιο και μετά θα εξετάσουμε πώς αυτή θα αφορά και τις εκπαιδευτικές δομές», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως.

«Η πορεία είναι θετική, υπάρχουν ενθαρρυντικά σημάδια. Επεξεργαζόμαστε τον βέλτιστο τρόπο αυτής της σταδιακής επαναφοράς» πρόσθεσε η ίδια και επανέλαβε ότι προτεραιότητα έχει η Γ’ Λυκείου και οι Πανελλήνιες, προκειμένου αυτές να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο και να ολοκληρωθούν τον Ιούλιο.

Η υπουργός επίσης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει η πρόθεση οι μαθητές να επιστρέψουν στο σχολείο τον Ιούλιο, αφήνοντας ανοιχτό όμως το ενδεχόμενο μικρής παράτασης του σχολικού έτους.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Σχετικά με το άνοιγμα και των άλλων βαθμίδων η κ. Κεραμέως τόνισε ότι υπάρχει περίπτωση να μην ανοίξουν όλες μαζί. «Δεν αποκλείεται να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες σταδιακά, αλλά όχι όλες μαζί» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις Πανελλαδικές και την επάρκεια αιθουσών είπε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει επεξεργαστεί σχέδιο για λιγότερους μαθητές μέσα στις αίθουσες. «Συνεργαζόμαστε με τον ΕΟΔΥ για την παροχή οδηγιών για τα ατομικά μέτρα προστασίας και στην εκπαιδευτική κοινότητα» σημείωσε.

Η υπουργός έκανε τέλος γνωστό ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για ευπαθείς ομάδες, όσον αφορά στη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ τόνισε ότι θα υπάρξει η δυνατότητα για επαναληπτικές εξετάσεις για παιδιά που νοσήσουν από τον ιό. Η κ. Κεραμέως εξήγησε ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα για τους υποψήφιους των Πανελλήνιων 2020 που θα νοσήσουν από κορονοϊό ή δεν θα μπορούν να μετακινηθούν λόγω επιβολής -τοπικών- μέτρων καραντίνας. Ειδικότερα, εξήγησε ότι αυτοί οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν επαναληπτικές Πανελλήνιες εξετάσεις τον Σεπτέμβριο, όπως ισχύει κάθε έτος για σοβαρούς υγείας ή ψυχικής οδύνης συνεπεία θανάτου συγγενούς α' βαθμού. Βάσει του κανονισμού, οι υποψήφιοι που θα αιτούνται επαναληπτική εξέταση θα πρέπει να προσκομίζουν πιστοποιητικό από νοσοκομείο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Βουτσάς: Τεράστια ανατροπή με τη διαθήκη του ηθοποιού