ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2015: Σκέψεις για κατάργηση του 10%

Πανελλήνιες 2015: Σκέψεις για κατάργηση του 10%

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα γίνει του χρόνου με τους παλαιούς αποφοίτους που θα θελήσουν να διεκδικήσουν την είσοδό τους ξανά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς από του χρόνου στις Πανελλήνιες 2016 το σύστημα αλλάζει.

Τελευταία χρονιά φαίνεται ότι είναι η φετινή για την κατηγορία του 10%, των παλαιών αποφοίτων οποιουδήποτε τύπου λυκείου, στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Από την επόμενη χρονιά το εξεταστικό σύστημα αλλάζει, το μοντέλο των «δεσμών» επιστρέφει, ενώ εγείρεται μεγάλο θέμα με όσους φέτος δεν πετύχουν την είσοδό τους στην ανώτατη εκπαίδευση και θέλουν να προσπαθήσουν πάλι του χρόνου, σύμφωνα με το Βήμα.

Η κατηγορία του 10% έδινε άλλη μία προσπάθεια στους αποφοίτους λυκείου κάνοντας χρήση παλαιάς βαθμολογίας. Προκύπτει πλέον το ερώτημα με ποιους όρους θα μπορέσουν να προσπαθήσουν ξανά την εισαγωγή τους στην ανώτατη εκπαίδευση την επόμενη χρονιά οι φετινοί υποψήφιοι καθώς το εξεταστικό σύστημα θα έχει αλλάξει.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 18 Μαΐου. Με την ολοκλήρωσή τους λίγες ημέρες αργότερα κλείνει το τελευταίο κεφάλαιο της περίφημης μεταρρύθμισης του Γεράσιμου Αρσένη στην Παιδεία το 1989.

Είκοσι έξι χρόνια πειραμάτων από διαφορετικούς υπουργούς Παιδείας και διαφορετικές κυβερνήσεις φτάνουν στο τέλος τους, με τη θεαματική επιστροφή στο σύστημα των «δεσμών» από το καλοκαίρι του 2016.

Σχετικές ειδήσεις