ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία σε λούνα παρκ: Στερνό αντίο στην άτυχη 13χρονη - «Δεν φταίω εγώ», λέει ο χειριστής

Τραγωδία σε λούνα παρκ: Στερνό αντίο στην άτυχη 13χρονη - «Δεν φταίω εγώ», λέει ο χειριστής

Τραγωδία στο λούνα παρκ: Πέπλο πένθους έχει καλύψει όλη τη Μαγνησία – Σε τραγική κατάσταση η οικογένεια του αδικοχαμένου κοριτσιού - Αποποιείται κάθε ευθύνης ο αλλοδαπός χειριστής του μηχανήματος – Ανήσυχοι οι γονείς για τα παιχνίδια στα λούνα παρκ

Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο την ασύλληπτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε στον Αλμυρό Βόλου, με θύμα ένα 13χρονο κοριτσάκι.

Το άτυχο παιδί μπήκε στο γνωστό παιχνίδι «χαλί». Όταν αυτό άρχισε να γυρνά δαιμονισμένα, το κοριτσάκι κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εκτοξεύτηκε από το μηχάνημα και έπεσε πάνω σε διπλανό παιχνίδι.

Το αποτέλεσμα; Τραγωδία... το 13χρονο παιδί βρήκε φρικτό θάνατο.

Ένα κοριτσάκι που δεν πρόλαβε να χαρεί τη ζωή, μια οικογένεια συντετριμμένη και μια ολόκληρη χώρα αμήχανη μπροστά στην ανευθυνότητα των υπευθύνων.

Ποιος φταίει που χάθηκε ένα κοριτσάκι μόλις 13 ετών; Ποιον πρέπει να ρωτήσουν οι γονείς αυτό το βασανιστικό «γιατί;» και να μάθουν το λόγο που «έσβησε» το αγγελούδι τους;

Οι ευθύνες έχουν γίνει «μπαλάκι» και μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κανένας που να πει «ναι, εγώ φταίω, εγώ προκάλεσα την τραγωδία». Κανένας δεν είχε το θάρρος, την ευαισθησία να πάρει την ευθύνη για το θάνατο ενός παιδιού που δεν πρόλαβε να ζήσει.

Σήμερα, Τρίτη 03/09, συγγενείς και φίλοι θα πουν το στερνό αντίο στο χαμογελαστό κορίτσι στον Αλμυρό Βόλου.

«Χάθηκε μια κούκλα και ήταν πολύ αγαπημένο και δεμένο με τον πατέρα του. Δεν άντεξε ο καημένος και έπαθε έμφραγμα» λέει συγγενής.

Εμφανίστηκε ο χειριστής

Μέσω του δικηγόρου του έδωσε το «παρών» ο χειριστής του παιχνιδιού του λούνα παρκ, από το οποίο έπεσε και χτύπησε θανάσιμα η 13χρονη στον Αλμυρό Βόλου.

Πρόκειται για 27χρονο αλλοδαπό με καταγωγή από το Μπαγκλαντές. Ο νεαρός ήταν ο άνθρωπος που χειριζόταν το φονικό παιχνίδι τη μοιραία στιγμή, ωστόσο, όπως δηλώνει ο ίδιος «δεν φέρω καμία ευθύνη».

Σύμφωνα με το δικηγόρο του, ο 27χρονος είναι σοκαρισμένος και φοβισμένος ενώ αναμένεται να κληθεί για να καταθέσει.

«Επικοινώνησα, του είπαμε εμείς είμαστε έτοιμοι μπορούμε να έρθουμε και τώρα. Ο διοικητής του Α.Τ μου είπε ότι “θα περιμένετε δική μου κλήση”» εξηγεί ο δικηγόρος του, Χρήστος Νάστος.

Τι ισχυρίζεται λοιπόν ο 27χρονος;
Ότι δεν τον βαραίνει κι αυτόν ουδεμία υπαιτιότητα στην πρόκληση του ατυχήματος.Ότι είδε μόνο το κορίτσι να εκσφενδονίζεται.

Κρίσιμες ώρες και για τον πατέρα της 13χρονης

Λίγη ώρα μετά τον θάνατο της 13χρονης ο πατέρας της υπέστη έμφραγμα. Η κατάσταση του όμως επιδεινώθηκε από τον μεγάλο του καημό με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα από το νοσοκομείο του Βόλου, στη Μονάδα Στεφανιαίας Νόσου του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Ο θάνατος του άτυχου κοριτσιού, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση προήλθε από βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, καθώς γλίστρησε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες και έπεσε στο κενό από μεγάλο ύψος. Με εντολή εισαγγελέα το μηχάνημα του λούνα παρκ θα ελεγχθεί από τρεις πραγματογνώμονες.

«Ακούστηκε ότι άφησε τα χέρια της αλλά δεν ξέρουμε κατά πόσο αληθεύει αυτό», λέει γείτονας, ενώ συγγενής της αναφέρει: «Γιατί δεν είχε ζώνες παντού να μην μπορεί να φύγει;»

Δεν ήταν το πρώτο περιστατικό

Ανατριχίλα προκαλεί το γεγονός ότι 10 χρόνια πριν, σε πανηγύρι στη Χαλκίδα από το ίδιο παιχνίδι, το λεγόμενο "χαλί", της ίδιας ιδιοκτήτριας και μάλιστα από την ίδια ακριβώς θέση που καθόταν η άτυχη μαθήτρια, έπεσε ένα 9χρονο κορίτσι, όπως μας λέει ο πατέρας της.

«Είχε πάθει αποκόλληση σπλήνας θλάση στα νεφρά, κατάγματα σε λεκάνη και κρανίο. Βρέθηκε στον αέρα να κρατιέται από την μπάρα, μετά το παιδί έφυγε από το μηχάνημα από ύψος 10 μέτρων και βρέθηκε σε απόσταση 15 μέτρα πέρα. Τι συνέβη τότε και τι συνέβη σήμερα και χάθηκε μια ζωή ενώ από τότε τα λέγαμε ότι το παιχνίδι αυτό είναι επικίνδυνο. Μάλλον δεν έγινε κάτι πάνω σε αυτό το μηχάνημα», λέει ο Γιάννης Μπουρτζίκας.

Δημητρακόπουλος στο Newsbomb.gr: Ακατάλληλο το συγκεκριμένο παιχνίδι

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις γύρω από τον τραγικό θάνατο που βρήκε η 13χρονη στο λούνα παρκ του Βόλου. To συγκεκριμένο παιχνίδι έχει κριθεί ακατάλληλο με παλαιότερη δικαστική απόφαση λέει στο Newsbomb.gr ο διακεκριμένος ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ο διακεκριμένος ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος

O κορυφαίος ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος που είναι συνήγορος της οικογένειας του Ιωάννη Μπουρτζίκα, που λίγο έλειψε να χάσει το παιδί του στο ίδιο παιχνίδι, μιλά στο Newsbomb.gr για το θλιβερό περιστατικό.

Συγκεκριμένα, η κόρη του κ. Μπουρτζίκα κατά διαβολική σύμπτωση, είχε ατύχημα που λίγο έλειψε να της στοιχίσει την ζωή, στο ίδιο παιχνίδι το 2009 στην Χαλκίδα.

Το ατύχημα είχε γίνει σε λούνα παρκ, ιδιοκτησίας της ίδιας γυναίκας που εμπλέκεται ως ιδιοκτήτρια στο θανατηφόρο ατύχημα με τραγικό θύμα την 13χρονη στον Αλμυρό Βόλου.

Όπως δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος, σε ποινικό δικαστήριο που είχε γίνει με αφορμή το βαρύτατο τραυματισμό της 9χρονης, που η οικογένεια είχε εκπροσωπηθεί από το γραφείο του γνωστού δικηγόρου, το πόρισμα των πραγματογνωμόνων κατέληγε στο συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα τύπου χαλί, είναι ακατάλληλο για παιδιά και ανηλίκους.

Και συνεχίζει ο κ. Δημητρακόπουλος: «Όπως γίνεται αντιληπτό, εφόσον επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για το ίδιο μηχάνημα, που προκλήθηκε ο θάνατος της μικρής, τότε υπάρχει εγκληματική αμέλεια».

Η νεκροψία-νεκροτομή, που έγινε στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το STAR, έδειξε ότι ο θάνατος της άτυχης κοπέλας επήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και πολλαπλά κατάγματα, αφού εκσφενδονίστηκε από μεγάλο ύψος, ενώ βρισκόταν σε παιχνίδι του λούνα παρκ.

Λανθασμένος χειρισμός ή βλάβη;

Όσοι βρίσκονταν πάνω στο παιχνίδι περιέγραψαν ότι λίγο προτού τελειώσει η περιστροφική βόλτα το «χαλί» ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα εξαιτίας λανθασμένου χειρισμού από τον 32χρονο υπάλληλο από το Μπαγκλαντές ή εξαιτίας κάποιας μηχανικής βλάβης.

Φυσικά, αμέσως μετά το δυστύχημα επικράτησε πανικός, με τον χειριστή του μηχανήματος να εγκαταλείπει τον τόπο της τραγωδίας. Μέχρι και σήμερα, τρεις ημέρες μετά την τραγωδία, ο Μπαγκλαντεσιανός που αντικαθιστούσε τον μόνιμο χειριστή, αναζητείται από την Αστυνομία, προκειμένου να ρίξει «φως» στα αίτια του δυστυχήματος.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού στον ΑΝΤ1

Διαβάστε επίσης:

Ντόριαν - Το βίντεο που «κόβει» την ανάσα: Αεροπλάνο περνά μέσα από τον τυφώνα