ΕΛΛΑΔΑ

Με λαμπρότητα τα Θεοφάνεια στον Πειραιά

Με λαμπρότητα τα Θεοφάνεια στον Πειραιά

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην τελετή του Μεγάλου Αγιασμού των Υδάτων, στο λιμάνι του Πειραιά παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στην τελετή των Θεοφανείων, μιας από τις πιο λαμπρές γιορτές της χριστιανοσύνης, χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, κ. Ιερώνυμος μαζί με το Μητροπολίτη Πειραιά, κ. Σεραφείμ.

ieronymos
ieronymos1
serafeim

Από το χώρο της πολιτικής έδωσαν το ''παρών'' ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Άδωνις Γεωργιάδης με τη σύζυγο του, Ευγενία Μανωλίδου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Διαμαντίδης και ο Δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος.

samaras-mixaloliakos
ekklhsia
epishmoi

Η υποδοχή του κ.Σαμαρά από τον κ.Μιχαλολιάκο έγινε υπό τα θερμά χειροκροτήματα του κόσμου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σε μία σύντομη δήλωση λέγοντας: «Να είμαστε μονιασμένοι και να αντέξουμε στα δύσκολα».

samaras1

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που επκράτησαν δεν απέτρεψαν πολλούς χειμερινούς κολυμβητές να βουτήξουν στη θάλασσα για το Σταυρό.

kolimvites
stayros

Μετά το αγιασμό των υδάτων, οι πολιτικοί κατευθύνθηκαν προς την πινακοθήκη του Δήμου Πειραιά, μια παράδοση που έχει «χτιστεί» από τον κ. Μιχαλολιάκο, όπου θα συζητήσουν για διάφορα θέματα της επικαιρότητας.

Την ίδια ώρα, πλήθος κόσμου έχει σπεύσει στην Αγία Τριάδα για να προμηθευτεί συσσίτια από το Δήμο Πειραιά.