ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Σουφλίου στο Newsbomb.gr: Διακινητής ο Ερντογάν – Αγωνιζόμαστε για όλη την Ευρώπη

Δήμαρχος Σουφλίου στο Newsbomb.gr: Διακινητής ο Ερντογάν – Αγωνιζόμαστε για όλη την Ευρώπη

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στον Έβρο με χιλιάδες πρόσφυγες και κυρίως μετανάστες να πολιορκούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, σε μια κίνηση που αποδεικνύει πόσο ανήθικος και παράφρων είναι, άνοιξε τα σύνορα της Τουρκίας προς την Ευρώπη δημιουργώντας εκρηκτική κατάσταση σε όλες τις παρέβριες περιοχές.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ενισχύσει τα μέτρα φύλαξης σε όλο το μήκος του ποταμού τόσο με άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας όσο και με άνδρες του Ελληνικού Στρατού.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με το δήμαρχο Σουφλίου κ. Παναγιώτη Καλακίκο, ο οποίος τόνισε πως οι ακρίτες είναι καλά προετοιμασμένοι, ψύχραιμοι και αποφασισμένοι να βοηθήσουν με κάθε τρόπο στη φύλαξη των συνόρων μας.

«Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη από τις δυνάμεις τους Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας. Τα μέτρα έχουν ενισχυθεί σε όλη την παρέβρια περιοχή και είναι σχεδόν αδύνατον να περάσει κάποιος προς την Ελλάδα», αναφέρει ο κ. Καλακίκος.

Ο δήμαρχος Σουφλίου επισημαίνει πως οι κάτοικοι της περιοχής είναι σε ετοιμότητα και δεν φοβούνται κανένα. «Εμπιστευόμαστε τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία. Είμαστε στη διάθεσή τους για να συνδράμουμε στην προσπάθεια με κάθε μέσο και οποτεδήποτε μας ζητηθεί».

Παράλληλα, ο κ. Καλακίκος άφησε αιχμές για τη στάση της Ευρώπης, διαμηνύοντας πως δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να παραμείνει μόνη της. «Ο Ερντογάν είναι διακινητής και η Ευρώπη είναι απούσα. Πρέπει να ενεργοποιηθούν. Εμείς στον Έβρο δίνουμε αγώνα για όλη την Ευρώπη. Δεν γίνεται όμως να αντέξουμε μόνοι μας, χρειάζεται επανασχεδιασμός».

Σημειώνουμε ότι τελευταίες ώρες, οι Τούρκοι έχουν εφοδιάσει τους μετανάστες με εργαλεία ώστε να κόψουν τον φράχτη του Έβρου και παράλληλα πετούν χημικά προς τα ΜΑΤ που βρίσκονται στην ελληνική πλευρά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έβρος: Τούρκοι ρίχνουν χημικά στις ελληνικές δυνάμεις με καθοδήγηση από drones – Δείτε τα βίντεο

Σχετικές ειδήσεις