ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στις δομές φιλοξενίας μεταναστών

Κορονοϊός: Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στις δομές φιλοξενίας μεταναστών
Intime News

Σχετική κοινή υπουργική απόφαση υπέγραψαν οι συναρμόδιοι υπουργοί

Παρατείνονται μέχρι τις 21 Μαΐου 2020 τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, τα οποία αφορούν σε όσους διαμένουν στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης και σε προσφυγικές δομές σε όλη την επικράτεια.

Σχετική κοινή υπουργική απόφαση υπέγραψαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Μυτιλήνη: Σε καραντίνα πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στο νησί

Βάρκα με 19 επιβαίνοντες πρόσφυγες και μετανάστες έφθασε σήμερα, Κυριακή (10/05) τα χαράματα στην περιοχή Λάψαρνα της Άντισσας, στη Μυτιλήνη.

Οι επιβαίνοντες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ήταν όλοι άνδρες από το Ιράν και το Αφγανιστάν.

Ας σημειωθεί ότι πρόκειται για τη δεύτερη βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες, η οποία φτάνει στη Μυτιλήνη, στην ίδια ευρύτερη περιοχή, μακριά από τα συνηθισμένα σημεία αποβίβασης στην ανατολική, βορειοανατολική και ανατολική Μυτιλήνη.

Άλλη μια βάρκα με 51 επιβαίνοντες είχε φτάσει στο νησί την περασμένη Τετάρτη στην περιοχή Σκαλοχωρίου.

Σύμφωνα με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, οι 19 αναμένεται να ελεγχθούν ιατρικά από τον ΕΟΔΥ και στη συνέχεια θα μετακινηθούν στα Μεγάλα Θέρμα προκειμένου να τεθούν σε 14ήμερη καραντίνα.

Ας σημειωθεί ότι, τόσο στη Χίο όσο και στη Σάμο, έχουν να υπάρξουν μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές από τα μέσα του περασμένου Μαρτίου, δηλαδή εδώ και σχεδόν δυο μήνες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ηλιούπολη: Ένταση και επεισόδια έξω από εκκλησία - Πιστοί ήρθαν στα χέρια με διαδηλωτές (pics&vid)