ΕΛΛΑΔΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας (pics+vids)

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας (pics+vids)

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (26/05) στο κέντρο της Αθήνας κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας και της εφαρμογής της ρύθμισης για τη μετάδοση των μαθημάτων από εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ)

Με κεντρικό σύνθημα «Οι εκπαιδευτικοί έχουνε φωνή, αυτό το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή. Οι συγκεντρωμένοι ζητούσαν μεταξύ άλλων την απόσυρση του νομοσχεδίου καθώς να μην εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση για την απευθείας μετάδοση των μαθημάτων από τα σχολεία.

«Καλούμε την κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο Παιδείας να ικανοποιήσουν εδώ και τώρα τα αιτήματα που έχουν καταθέσει εδώ και μέρες τα εκπαιδευτικά σωματεία για τους όρους και προϋποθέσεις ανοίγματος των σχολείων ώστε από την Δευτέρα που τα παιδιά μας θα έρθουν στο σχολείο να τηρούνται όλοι οι όροι ασφάλειας και υγιεινής στα σχολεία», επισήμανε το μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ, Σπύρος Μαρίνης, ενώ ανέφερε ότι πρέπει «εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει πίσω το απαράδεκτο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και να επιλύσει τα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης σε σχέση με τους μόνιμους διορισμούς, τη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών και τις υποδομές».

Παράλληλα σημείωσε: «Κάνουμε σαφές ότι καμία κάμερα δεν θα λειτουργήσει σε κανένα σχολείο, το μάθημα δεν είναι ριάλιτι ούτε οι τάξεις μας θα γίνουν viral. Η κυβέρνηση της ΝΔ να καταλάβει ότι όσο θα συνεχίζει αυτή την πολιτική θα μας βρίσκει καθημερινά όλο και πιο μαζικά στους δρόμους». «Το επόμενο διάστημα οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους γονείς, τους μαθητές και όλη την κοινωνία θα δυναμώσουμε τον αγώνα για την μόρφωση, τη δουλειά και την ζωή που μας αξίζουν», κατέληξε ο κ. Μαρίνης.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Μαρίνη:

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και στήριξαν, εκπαιδευτικοί σύλλογοι, η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ, η ΟΙΕΛΕ, το ΠΑΜΕ καθώς και άλλοι φορείς, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και συνδικαλιστικές ενώσεις.

Δείτε φωτογραφίες στην παρακάτω Gallery:

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Κεραμέως: Γιατί ανοίξαμε τα Δημοτικά

«Δεν υπάρχει επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς ανοικτά σχολεία. Τα παιδιά του δημοτικού έχουν μείνει εκτός δομών ήδη 3 μήνες», τόνισε νωρίτερα η υπουργός Παιδείας εξηγώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για άνοιγμα και των δημοτικών.

«Έχω ζητήσει στο υπουργείο Εσωτερικών να προσαρμοστεί το καθεστώς των αδειών των γονέων που έχουν παιδιά που είναι στο ολοήμερο ούτως ώστε να μπορούν να κάνουν χρήση μειωμένου ωαρίου για να παραλάβουν τα παιδιά τους» υπογράμμισε η υπουργός Νίκη Κεραμέως στο περιθώριο της απόφαση επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων.

Η υπουργός επιβεβαίωσε πως για την ώρα το ολοήμερο σχολείο δεν θα λειτουργεί με το σκεπτικό του υπουργείου να είναι το να δοθεί έμφαση στα πρωινά τμήματα.

Σε σχέση με όσα ακούγονται αναφορικά με το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα φέτος τα σχολεία, η κυρία Κεραμέως επιβεβαίωσε πως γίνεται μια προσπάθεια να γίνει αυτό, αλλά οπωσδήποτε εάν αυτό συμβεί τελικά, δεν θα είναι νωρίτερα από την 1η Σεπτέμβρη.

Αναλύοντας το σε ποιες βάσεις τοποθετήθηκε η απόφαση του υπουργείου για άνοιγμα των δημοτικών, εν τέλει, η Νίκη Κεραμέως αρχικώς, τόνισε πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει στο διάγγελμα του, λίγο πριν ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια, πως τα δημοτικά θα ανοίξουν εάν η πορεία της πανδημίας στη χώρα είναι καθοδική.

«Ακούμε τους ειδικούς, είχαμε ομόφωνη εισήγηση. Η πορεία της πανδημίας είναι καθοδική, και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία», ανέφερε.

Οι ειδικοί θεώρησαν ότι τώρα που ανεβαίνει η θερμοκρασία είναι η ιδανική εποχή να ανοίξουν τα σχολεία, πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας πως όπως είναι γνωστό τα παιδιά κολλάνε δυσκολότερα τον ιό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Έσπασε» ο… σκληρός Χαρδαλιάς στην τελευταία ενημέρωση για τον κορονοϊό