ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία: Η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το περιστατικό με τον 48χρονο μετανάστη

Λαμία: Η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το περιστατικό με τον 48χρονο μετανάστη
IN TIME

Απάντηση για το περιστατικό με τον μετανάστη που αναγκάστηκε να κατέβει από το τρένο στο δρομολόγιο Αθήνα -Θεσσαλονίκη, καθώς οι επιβάτες νόμιζαν ότι έχει κορονοϊό, έβγαλε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Στην ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δεν κάνει καμία αναφορά στο ζήτημα του κορονοϊού, αλλά σημειώνει πως ζητήθηκε από τον 48χρονο Καμερουνέζο μετανάστη να κατέβει από το τρένο, λόγω του ότι το εισιτήριό του ήταν για τη Λιβαδειά, ενώ ο ίδιος ήθελε να πάει στην Καρδίτσα, αλλά δεν είχε τα χρήματα για να πληρώσει το νέο εισιτήριο.

«Στις περιπτώσεις που επιβάτης αρνείται την έκδοση εισιτηρίου, τότε ζητείται η παρέμβαση της Αστυνομίας, όπερ και εγένετο», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

«Αναφορικά με το συμβάν που έλαβε χώρα στην αμαξοστοιχία 54 την Τρίτη 04/08, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενημερώνει ότι ο επιβάτης είχε στην κατοχή του εισιτήριο για να μεταβεί έως τη Λειβαδιά, ενώ τελικός του προορισμός ήταν η Καρδίτσα.

Στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε μετά τη Λειβαδιά, οι ελεγκτές πρότειναν στον επιβάτη να εκδώσει νέο εισιτήριο για τη διαδρομή μέχρι την Καρδίτσα. Ωστόσο, ο ίδιος αρνήθηκε με την αιτιολογία ότι δεν είχε τη δυνατότητα να το καλύψει οικονομικά.

Ο επιβάτης μετακινήθηκε, υπό την επιτήρηση του Προϊσταμένου της Αμαξοστοιχίας, προκειμένου να αποβιβαστεί στον επόμενο σταθμό, στο Λιανοκλάδι.

Στις περιπτώσεις που επιβάτης αρνείται την έκδοση εισιτηρίου, τότε ζητείται η παρέμβαση της Αστυνομίας, όπερ και εγένετο».

Έδιωξαν μετανάστη από τρένο γιατί θεώρησαν ότι έχει κορονοϊό

Στο πρόσωπο ενός νόμιμου μετανάστη από το Καμερούν που ταξίδευμε με μέσο μαζικής μεταφοράς, έδειξαν κάποιοι την «ευαισθησία» τους σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (04/08) στην αμαξοστοιχία Αθήνας - Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, στο σταθμό του Λιανοκλαδίου επιβάτες πέταξαν εκτός τρένου έναν 48χρονο αλλοδαπό γιατί πίστευαν ότι έχει Covid-19!

Λίγες στιγμές νωρίτερα στον έλεγχο του εισιτηρίου του, είχε βρεθεί ότι είχε βγάλει εισιτήριο μέχρι Λιβαδειά καθώς δεν είχε άλλα χρήματα για να φθάσει στον προορισμό του που ήταν η Καρδίτσα. Δείχνοντας τότε όλα τα χαρτιά του αποκαλύφθηκε, ότι έχει χαρτί στο οποίο αναφέρεται ότι έχει περάσει Covid-19 τον Μάιο. Ακολούθησε πανικός στο βαγόνι με τους υπόλοιπους επιβάτες να απαιτούν να κατέβει από το τρένο, κατά δήλωση των υπευθύνων της εταιρείας, που φοβήθηκαν ότι θα τον λιντσάρουν.

Μάλιστα όπως ο ίδιος o 48χρονος είπε στο LamiaReport, ο ελεγκτής ήταν εκείνος που του ζήτησε να καθίσει στο πάτωμα μέχρι να κατέβει στον επόμενο σταθμό που ήταν το Λιανοκλάδι, ενώ φέρεται να ενημερώθηκε η αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Στο Λιανοκλάδι εκτός από την αστυνομία, βρέθηκε και ασθενοφόρο προετοιμασμένο να μεταφέρει ύποπτο κρούσμα κορονοϊού στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Το ασθενοφόρο οδήγησε τελικά στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας τον αλλοδαπό άντρα, όπου εκεί διαπιστώθηκε ότι είναι υγιέστατος και ότι το περιβόητο χαρτί έλεγε ότι είχε περάσει Covid-19 και είχε εξέλθει υγιής από το Πανεπιστημιακό της Λάρισας τον περασμένο Μάιο.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Λαμιέων Παναγιώτης Στασινός, ο οποίος έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας προσέγγισαν τον μετανάστη στα Επείγοντα του Νοσοκομείου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 48χρονος μέχρι πρότινος φιλοξενούνταν στο πλαίσιο του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Καρδίτσα.

Με ενέργειες του Δήμου Λαμιέων και του κ. Στασινού, εξασφαλίσθηκαν στον άνθρωπο τα απαραίτητα εισιτήρια, ενώ ζητήθηκαν εξηγήσεις από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το πώς ένας επιβάτης της αποβιβάστηκε με το ζόρι, όπως επίσης πως εστάλη με το ζόρι για εξετάσεις.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βηρυτός: Δύο Ελληνίδες τραυματίες και μια νεκρή - Οδηγίες ελληνικού ΥΠΕΞ