ΕΛΛΑΔΑ

Πήγαν για «Anonymous» και καταλήγουν «Eponymous»!

Πήγαν για «Anonymous» και καταλήγουν «Eponymous»!

Στα ίχνη των Ελλήνων χάκερ «Anonymous» οι αστυνομικοί της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Η ψηφιακή επίθεση που έγινε λίγο πριν από τις έξι το πρωί στην ιστοσελίδα του υπουργείου δικαιοσύνης, με μήνυμα και βίντεο των χάκερς Anonymus, έγινε σύμφωνα με πληροφορίες, από την χώρα μας, μέσω όμως ενός συστήματος proxy από την Σουηδία !

Ομάδα Ελλήνων χάκερς (ανήκουν στον ελληνικό πυρήνα των Anonymous Greek Hacking Scene), δηλαδή, οι οποίοι υποστηρίζουν, ότι εκπροσωπούν τους Αnonymus, χρησιμοποίησαν πρόγραμμα αλλοίωσης ηλεκτρονικού ίχνους, ενώ ανέβασαν και ένα παλιό τους βίντεο από το διαδίκτυο το οποίο αναφερόταν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα πάντως με ασφαλείς πληροφορίες οι χάκερς έχουν κάνει λάθη και είναι θέμα χρόνου οι αστυνομικοί της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος να εντοπίσουν τα ηλεκτρονικά τους ίχνη...

Στο μήνυμα τους οι χάκερς απειλούν με νέες ηλεκτρονικές επιθέσεις στην χώρα μας, αφού όπως λένε η επίθεση στην ιστοσελίδα του υπουργείου δικαιοσύνης ήταν μόνον η αρχή...

Η έρευνα για την υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και περισσότερα στοιχεία για το θέμα θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες, δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο διευθυντής της Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μάνος Σφακιανάκης.

Διαβάστε επίσης:

Οι Anonymous υπέκλεψαν συνομιλία του FBI

Τα μηνύματα των Anonymous