ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός-Πάτρα: Στο νοσοκομείο τα τρία κρούσματα από το Άσυλο Ανιάτων

Κορονοϊός-Πάτρα: Στο νοσοκομείο τα τρία κρούσματα από το Άσυλο Ανιάτων

Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με ειδικό προσωπικό βρέθηκαν στο Άσυλο Ανιάτων για τη διακομιδή των τριών τροφίμων του Ιδρύματος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Eκτός από τους τρεις τρόφιμους που εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό, θετική εντοπίστηκε και μια και υπάλληλος της δομής.

Ο εντοπισμός των τεσσάρων, για την ώρα, κρουσμάτων έχει σημάνει συναγερμό καθώς στην δομή φιλοξενούνται περισσότεροι από 80 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι ή άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε τόσο ο ΕΟΔΥ, όσο και η 6η Υγειονομική Περιφέρεια και η Διεύθυνση Υγιεινής Αχαΐας.

Όταν έγινε γνωστό ότι υπάρχουν κρούσματα ενεργοποιήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα, οι τέσσερις νοσούντες απομονώθηκαν και ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Σε ανακοίνωσή της, η Πρόεδρος του Ασύλου Ανιάτων κ. Γωγώ Καραλή επισημαίνει:

Σας γνωρίζουμε ότι σε τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο, που πραγματοποιήσαμε σήμερα στο Ίδρυμα μας, στα πλαίσια των τακτικών μας ελέγχων που προβλέπονται από το Νόμο, σε συνεργασία με το ιδιωτικό εργαστήριο ΒΙΟΛΑΝ Α.Ε, διαπιστώθηκαν τέσσερα (4) θετικά κρούσματα : μια εργαζόμενη και τρείς τρόφιμοι.

Αμέσως μετά την γνωστοποίηση για την ύπαρξη των θετικών κρουσμάτων, ενεργοποιήσαμε το πρωτόκολλο διαχείρισης ύποπτου θετικού κρούσματος του οποίου η εκπόνηση προβλέπεται από την Νομοθεσία και το έχουμε υποβάλλει στη Διεύθυνση Υγιεινής της ΠΔΕ.

Ακολούθως προβήκαμε στις λήψεις δειγμάτων για την πραγματοποίηση μοριακών τεστστο σύνολο του προσωπικού και σε 80 περιθαλπόμενους, που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα. Τα αποτελέσματα των νέων μοριακών τεστ αναμένονται.

Παράλληλα θέσαμε σε καραντίνα τόσο την εργαζόμενη που βρέθηκε θετική, όσο και όσα άτομα από το προσωπικό συνυπηρετούσαν μαζί της, τις τελευταίες ημέρες ή ήρθαν σε στενή επαφή τόσο με την εργαζόμενη όσο και με τους τρόφιμους.

Για τις ενέργειες μας ενημερώσαμε την Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τον ΕΟΔΥ στην Αθήνα. Με δική τους σύσταση οι τρόφιμοι μεταφέρθηκαν με ειδικό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, από τον θάλαμο καραντίνας του Ιδρύματος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο».

Πηγή: tempo24.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Δεν ανοίγουν τα μεγάλα καταστήματα στις 14 Δεκεμβρίου – «Φρένο» από τους λοιμωξιολόγους