ΕΛΛΑΔΑ

Εμβόλιο κορονοϊού: Αυτό είναι το έντυπο συναίνεσης που θα υπογράφεται πριν τον εμβολιασμό

Εμβόλιο κορονοϊού: Αυτό είναι το έντυπο συναίνεσης που θα υπογράφεται πριν τον εμβολιασμό

Εμβόλιο κορονοϊού: Τα 1.088 εμβολιαστικά κέντρα προετοιμάζονται ενόψει του εμβολιασμού στην Ελλάδα, ο οποίος μπορεί να ξεκινήσει και πριν τα Χριστούγεννα.

Ήδη σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα έχει σταλεί από το βράδυ της Δευτέρας, όπως αποκάλυψε το Newsbomb.gr, το εγχειρίδιο των 64 σελίδων για τον εμβολιασμό.

Στα παραρτήματα του εγχειριδίου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το ερωτηματολόγιο το οποίο θα συμπληρώνει κάθε πολίτης πριν να του χορηγηθεί το εμβόλιο αλλά και ένα έντυπο συναίνεσης «μετά από ενημέρωση για ενήλικες μη δυνάμενους να παράσχουν προφορική συγκατάθεση».

Στο ερωτηματολόγιο οι πολίτες θα καλούνται να απαντήσουν, μεταξύ άλλων, αν έχουν κάποια γνωστή αλλεργία, αν είχαν κάποια σημαντική αντίδραση μετά από εμβολιασμό και αν έχουν διαγνωστεί με Covid-19.

Το ερωτηματολόγιο πριν τον εμβολιασμό

Όσον αφορά το έντυπο συγκατάθεσης θα συμπληρώνεται από «νόμιμο εκπρόσωπο/δικαστικό συμπαραστάτη» ή από κάποιον «οικείο» του ενήλικα που δεν μπορεί να δώσει προφορική συγκατάθεση

Το έντυπο συγκατάθεσης


.
Στις 64 σελίδες του εγχειριδίου περιγράφονται κατά κεφάλαια τα συμπτώματα, η διάγνωση και η αντιμετώπιση της covid-19, οι ομάδες που θα πρέπει να εμβολιαστούν, τα διαθέσιμα εμβόλια, η αποθήκευση, η μεταφορά και η διάθεσή τους, το πώς θα πρέπει να λειτουργεί το εμβολιαστικό κέντρο και η διαδικασία εμβολιασμού, οι ανεπιθύμητες ενέργειες και η αντιμετώπιση σφαλμάτων κατά τη χορήγηση των εμβολίων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία: Σκύλος κατασπάραξε 14χρονο - Νεκρό το παιδί