ΕΛΛΑΔΑ

SMS στο 13033 για τα σχολεία: Αυτό τον κωδικό θα στέλνουν οι γονείς από τη Δευτέρα

SMS στο 13033 για τα σχολεία: Αυτό τον κωδικό θα στέλνουν οι γονείς από τη Δευτέρα
INTIME

Με αποστολή SMS στο 13033 του κωδικού «4» θα μεταβούν από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου στα σχολεία οι μαθητές Δημοτικών και Νηπιαγωγείων.

Παράλληλα θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη βεβαίωση φοίτησης, που έχει χορηγηθεί από τα σχολεία και ισχύει για όλη τη σχολική χρονιά όπως εξήγησε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Σίσσυ Γκίκα στον ΑΝΤ1.

Όσον αφορά στην ώρα προσέλευσης των μαθητών, που έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα ποικίλει, εξήγησε ότι, αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί στις σημερινές συσκέψεις των εκπαιδευτικών στο εκάστοτε σχολείο.

«Κάθε σχολική μονάδα έχει την αυτονομία της κι εκείνοι ξέρουν τον τρόπο με τον οποίο θα ενημερωθούν οι γονείς», εξήγησε η ΓΓ του υπουργείου.

«Θέσαμε στην Επιτροπή το θέμα των "κόκκινων" περιοχών, μελετήθηκε με προσοχή και για πολύ ώρα και η Επιτροπή απεφάνθη ότι θα ανοίξουν τα σχολεία και στις κόκκινες περιοχές, με πολύ μεγάλη προσοχή», απάντησε σχετικά με την απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων σε όλη την επικράτεια.

Τέλος, σχετικά με το πότε θα ανοίξουν και τα γυμνάσια – λύκεια, απάντησε πως γίνονται συνεχείς συζητήσεις, ωστόσο ακόμα δεν υπάρχει εισήγηση.

«Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει συζήτηση, θα δούμε τι θα μας πει η Επιτροπή και ανάλογα θα λάβουμε αποφάσεις», απάντησε σχετικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: «Κλείδωσε» η παράταση των μέτρων – Σήμερα «κληρώνει» για το click away