ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Λιγνάδης: Το κελί στην Τρίπολη και οι καταγγελίες που έρχονται - Τι ζητά δικηγόρος μηνυτή

Δημήτρης Λιγνάδης: Το κελί στην Τρίπολη και οι καταγγελίες που έρχονται - Τι ζητά δικηγόρος μηνυτή
Λευτέρης Παρτσάλης

Δημήτρης Λιγνάδης: Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το κελί του σκηνοθέτη στις φυλακές της Τρίπολης. Υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες, όπως αναφέρουν τόσο ο ΣΕΗ όσο και δικηγόρος ενός εκ των θυμάτων που ζητά άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Στις φυλακές Τρίπολης βρίσκεται εδώ και δυο 24ωρα ο Δημήτρης Λιγνάδης. Σοκαρισμένο παρακολουθεί το Πανελλήνιο τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση με πρωταγωνιστή τον γνωστό σκηνοθέτη, ο οποίος όπως αποφασίστηκε από τη Δικαιοσύνη θα παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι τη δίκη και την τελεσίδικη απόφαση.

Μάλιστα, το Σάββατο (27.02) δόθηκαν στη δημοσιότητα και φωτογραφίες από το κελί του στις φυλακές της Τρίπολης. Όπως ανέφερε το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες από το καρτοτηλέφωνο της φυλακής, ενώ προαυλίστηκε μαζί με άλλους δυο κρατούμενους που επίσης είναι σε καραντίνα λόγω κορονοϊού.

Μπιμπίλας: Υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών αναφέρθηκε στη στοχοποίηση που γίνεται στο πρόσωπό του το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Όπως ανέφερε ο Σπύρος Μπιμπίλας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Κάτι τρέχει με τη Μάριον», το Σωματείο των ηθοποιών κάνει σωστά τη δουλειά του και δεν έχει να φοβηθεί κάτι, ενώ προχώρησε και σε μια αποκάλυψη.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως οι καταγγελίες που έχουν φτάσει στο ΣΕΗ δεν έχουν σχέση με αυτές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και έχουν ήδη πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. «Αφού μας το ζήτησε η εισαγγελία ήμασταν υποχρεωμένοι να δώσουμε το φάκελο με τις καταγγελίες. Να θυμίσω ότι οι αρχικές καταγγελίες για τον κύριο Λιγνάδη δεν προήλθαν από το ΣΕΗ, προήλθαν απέξω. Αυτές οι καταγγελίες δεν έχουν έρθει σε εμάς, άλλες είναι αυτές που έχουν φτάσει σε εμάς. Δεν έγινε κάποιος πόλεμος από το Σωματείο και δεν είχαμε και λόγο να κάνουμε κάτι τέτοιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Από τη στιγμή που οι άνθρωποι θέλουν να καταγγείλουν ορισμένα πράγματα, το πειθαρχικό συμβούλιο συνεχίζει να δέχεται κάποιες καταγγελίες δεν μπορούμε να πούμε όμως πόσες. Υπάρχει εχεμύθεια. Αυτό που θέλουμε είναι οι ηθοποιοί που θέλουν να μιλήσουν και φοβούνται να έρθουν στο Σωματείο, που βοηθά στο να γίνει μία κάθαρση στο χώρο μας και να προστατευτούν όλοι οι άνθρωποι», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Κλείνοντας, ο Σπύρος Μπιμπίλας αναφέρθηκε στα παιχνίδια εξουσίας που υπάρχουν στον χώρο του θεάματος και υποστήριξε πως υπήρξαν άνθρωποι που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση και έτσι έγιναν θύματα εκμετάλλευσης. «Είναι μια κατάλληλη στιγμή για να διορθωθούν τα πράγματα. Το σύνολο των ηθοποιών δεν δουλεύει. Ήρθε η ώρα να βγει κάτι που βασάνιζε ανθρώπους για 30 χρόνια», τόνισε.

Δικηγόρος 25χρονου: Θα ζητήσουμε να ανοίξει το κινητό του

«Θα ζητήσουμε να ανοιχτεί το κινητό τηλέφωνο του κατηγορουμένου, να ελεγχθεί η δραστηριότητά του στο Διαδίκτυο» λέει ο δικηγόρος του 25χρονου μηνυτή του σκηνοθέτη, Γιάννης Βλάχος, που αποκάλυψε ότι υπάρχουν και νέες καταγγελίες εναντίον του σκηνοθέτη.

Μιλώντας στο Mega ο δικηγόρος του θύματος, απάντησε ερωτηθείς για το τι του είπε ο πελάτης του μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης για την προφυλάκιση του κ. Λιγνάδη: «Η πρώτη του αντίδραση ήταν να μου στείλει ένα μήνυμα στο κινητό μου που έλεγε περίπου πάντα πίστευα στην ελληνική δικαιοσύνη και γνωρίζω ότι τίποτα δεν μένει για καιρό κρυμμένο κάτω από τα μάτια της. Ήταν η ανακούφιση που ένιωσε αλλά και η επιβεβαίωση της προσδοκίας που είχε ότι η ελληνική δικαιοσύνη επιτέλους θα βάλει ένα τέρμα σε μια εγκληματική διαδρομή η οποία είχε πολλές και ανεπανόρθωτες συνέπειες σε βάρος της ψυχής και του σώματος ανήλικων παιδιών».

Όσον αφορά στις συγκεκριμένες ημερομηνίες στις οποίες ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι βρισκόταν εκτός Αθηνών, ο δικηγόρος τόνισε ότι «η ελληνική δικαιοσύνη έκρινε ότι μετά την αποτυχημένη ένσταση δεν καλύπτονται από τα φερόμενα υπερασπιστικά επιχειρήματα τα χρονικά σημεία και ότι υπάρχουν κενά στα οποία πραγματικά θα μπορούσε κάλλιστα να έχει συμβεί εγκληματική πράξη. Αυτά σε συνδυασμό με τους υπόλοιπες μαρτυρίες, με την εκτίμηση της αξιοπιστίας τους και με την εκτίμηση του πρότερου βίου του κατηγορουμένου, οδήγησε το Συμβούλιο σε αυτή την καθ’όλα νόμιμη κρίση του. «Το θύμα δεν αναφέρει συγκεκριμένες ημερομηνίες».

«Ήταν ένα παιδί 14 ετών το οποίο δεν είχε υποχρεώσεις για να θυμάται ακριβώς τι έκανε εκείνες τις μέρες. Δεν αναφέρει ακριβή ημερομηνία γιατί δεν θυμάται. Υπάρχουν οι μάρτυρες που περιγράφουν με κάθε λεπτομέρεια αυτά που λέει η μήνυση», συνέχισε.

Ο κ. Βλάχος αποκάλυψε ότι υπάρχουν και νέες καταγγελίες. «Η ανάκριση τώρα έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει μεγάλο διάστημα. Υπάρχουν και άλλες καταγγελίες και μάρτυρες που πρέπει να εξεταστούν. Υπάρχουν και δικά μας αιτήματα. Θα ζητήσουμε να ανοιχτεί το κινητό τηλέφωνο του κατηγορουμένου, να ελεγχθεί η δραστηριότητά του στο ίντερνετ. Να δούμε τι δραστηριότητες είχε τα τελευταία χρόνια στο ίντερνετ. Πού είναι το λάπτοπ του; Το κινητό του τηλέφωνο; Είναι συγκεκριμένες ενέργειες που θα γίνουν». Και συνέχισε: «Μακάρι να είναι αθώος. Έχει κανένας λόγο να κατηγορεί έναν αθώο; Για ποιο λόγο να τον κατηγορούν όλοι αυτοί;».

Τέλος ο κ. Βλάχος ανέφερε ότι έχουν επικοινωνήσει μαζί του αρκετά άτομα που θέλουν να καταγγείλουν τον Δημήτρη Λιγνάδη. «Αξιολογώ και εγώ ποιες από αυτές τις υποθέσεις έχουν αυτά τα στοιχεία τα οποία θα μπορεί η ανάκριση να στηρίξει ή και να απαγγελίες περαιτέρω νέες καταγγελίες», κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.