ΕΛΛΑΔΑ

Λευτέρης Λαζάρου: Το Μπάκιγχαμ εντυπωσιάστηκε από το μενού του - «Ζήτησαν τις συνταγές»

Λευτέρης Λαζάρου
INTIME NEWS

Το Μπάκιγχαμ εντυπωσιάστηκε από τα πιάτα του Λευτέρη Λαζάρου στο Προεδρικό μέγαρο την 25η Μαρτίου

Τα πιάτα του σεφ Λευτέρη Λαζάρου στο Προεδρικό Μέγαρο την 25η Μαρτίου εντυπωσίασαν τόσο πολύ που, μάλιστα, υψηλοί προσκεκλημένοι ζήτησαν τις συνταγές.

«Ζήτησαν όλο το μενού, όχι μόνο μία συνταγή» λέει ο ίδιος ο σεφ για τον πρίγκιπα Κάρολο και την Καμίλα που ήταν εκείνοι που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

«Αυτό μας κάνει περήφανους και αν θέλετε αρεστούς γιατί χωρέσαμε όσο περισσότερη Ελλάδα μπορούσε να χωρέσει σε ένα πιάτο ή σε τέσσερα μαζί με το γλυκό» σχολίασε αρχικά ο κ. Λαζάρου μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα».

Σχετικά με την προετοιμασία του γεύματος είπε ότι ήταν μια σύνθετη διαδικασία: «Έπρεπε να πατήσω πάνω σε διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων που ήταν καλεσμένοι στη χώρα μας. Άρα έγιναν πολλές συζητήσεις με τις πρεσβείες για διατροφικές αλλεργίες, για ιδιαιτερότητες των ανθρώπων. Έτσι έπρεπε όλα αυτά να συνδυαστούν γιατί σε ένα επίσημο δείπνο που σου δίνει πολύ λίγο χρόνο η εθιμοτυπία, οι άνθρωποι αυτοί έχουν ξεναγηθεί, έχουν πάει και σε άλλα μέρη ο χρόνος δεν είναι απεριόριστος, μέσα σε μια ώρα και ένα τέταρτο αυτοί οι άνθρωποι να έχουν απολαύσει αυτό το δείπνο».

Για το πώς ένιωθε εκείνη την ημέρα, ο έμπειρος σεφ δήλωσε: «Εγώ έπρεπε μέχρι την τελευταία στιγμή να ενημερώνομαι εάν κάποιος ακύρωσε τον ερχομό του ή αν κάτι έπρεπε να προσέξω ιδιαίτερα. Το μόνο μου στρες σε αυτό το δείπνο ήταν αν αρρωστήσω από COVID και δεν μπορώ να ηγηθώ της ομάδας μου... Δεν με απασχόλησε κάτι άλλο».

«Ένα από τα στοιχεία του ανθρώπου είναι ότι τα μάτια του δεν λένε ποτέ ψέματα... Καταλαβαίνω από το βλέμμα ενός ανθρώπου αν έχει ευχαριστηθεί αυτό που του πρόσφερα και αν χάρηκε για αυτό το δείπνο», είπε για το αν έλαβε σχόλια για τα πιάτα του.

«Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ένας από τους υψηλά καλεσμένους ζήτησε το μενού», συμπλήρωσε.

«Έχει μεγάλη σημασία για τη χώρα μας. Θα ανιχνεύσει τα προϊόντα μας, θα τα ξαναδιαβάσει. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα» ανέφερε επίσης για το γεγονός ότι ο Κάρολος και η Καμίλα ζήτησαν και έλαβαν τη συνταγή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Μπλόκο» για τα εμβόλια της AstraZeneca: Η ΕΕ λέει «όχι» σε 100 εκατ. επιπλέον δόσεις