ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Έκαναν τις μοναχές και εξαπατούσαν κόσμο

Θεσσαλονίκη: Έκαναν τις μοναχές και εξαπατούσαν κόσμο

Σε εμπορικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, έξω από νοσοκομεία αλλά και εκκλησίες, σουλατσάρουν “μαϊμού” καλόγριες οι οποίες πλησιάζουν τα ανυποψίαστα θύματά τους με σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα και ως αντάλλαγμα να τους δώσουν… “διαβασμένους” σταυρούς, κομποσκοίνια και εκκλησιαστικές εικόνες.

Ντυμένες με πειστική περιβολή, η οποία αποτελείται εξολοκλήρου από μαύρα ρούχα και παπούτσια, καλυμμένα μαλλιά με μαντίλες αλλά και μάσκα προστασίας, θέλουν να γίνει αμέσως κατανοητό ότι πρόκειται για γυναίκες, οι οποίες ακολουθούν τη μοναχική ζωή, ότι είναι από κάποιο μοναστήρι ή εκκλησία, έτσι ώστε να κερδίσουν γρήγορα και εύκολα την εμπιστοσύνη όσων πλησιάζουν.

Όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες – ντοκουμέντο που κατέγραψε το GRTimes.gr, το μεσημέρι της Παρασκευής στο κέντρο της πόλης, κρατώντας στα χέρια σταυρουδάκια για το λαιμό ή εκκλησιαστικές εικόνες, πλησιάζουν στο δρόμο όποιους κρίνουν ότι… θα “τσιμπήσουν” από το “παραμύθι” που θα επικαλεστούν. “Είμαστε από μοναστήρι” αναφέρουν σε όποιον τους ρωτάει, χωρίς να διστάσουν να πουν και ονομαστικά από ποιο, αρκεί αυτό να βρίσκεται σε μακρινή περιοχή, για να μειώσουν τις πιθανότητες να το γνωρίζει κανείς. “Βοηθάμε παιδάκια”, λένε σε άλλον περαστικό για να τον πείσουν να δώσει χρήματα για… “καλό σκοπό”, χωρίς φυσικά να μπορούν να αποδείξουν όσα ισχυρίζονται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Γλυκά Νερά: Οι έρευνες που δεν «βγήκαν» και οι εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ.