ΕΛΛΑΔΑ

«Όμηρος» στην Ικαρία ο Πυθαγόρας Βαρδίκος

«Όμηρος» στην Ικαρία ο Πυθαγόρας Βαρδίκος

Στην Ικαρία αναγκάζεται να παραμείνει ο βουλευτής Σάμου, Πυθαγόρας Βαρδίκος.

Ο κ. Βαρδίκος δέχθηκε την διαμαρτυρία των γονέων της Βόρειας Ικαρίας για το ζήτημα της μεταφοράς μαθητών στα σχολεία, η οποία έχει διακοπεί εδώ και καιρό, λόγω της λήξης και μη ανανέωσης των σχετικών συμβάσεων.

Όταν οι γονείς έμαθαν ότι ο κ. Βαρδίκος θα αναχωρούσε αεροπορικώς για Αθήνα, έσπευσαν στο αεροδρόμιο και «μπλόκαραν» την επιβίβασή του. Από την πλευρά του, ο βουλευτής ζήτησε από τους γονείς να τον αφήσουν να φύγει, για να συζητήσει το ζήτημα με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη.

Πάντως, μετά από τηλεφωνική παρέμβαση του υφυπουργού Εσωτερικών, Πάρι Κουκουλόπουλου, το ζήτημα λύθηκε, καθώς οι μεταφορείς έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι θα πληρωθούν εντός ενάμισι μήνα και συμφωνήθηκε η μεταφορά των μαθητών από αύριο.

Ο βουλευτής είχε προγραμματισμένη ομιλία στη Σάμο, στην Πανσαμιακή Ολομέλεια, για απόψε στις 18.30 σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης με την κοινή συμμετοχή όλων των τοπικών δημοτικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες για τις εκλογές ανάδειξης του νέου προέδρου του κόμματος. Η Ολομέλεια αναβλήθηκε για αύριο, Πέμπτη, την ίδια ώρα.