ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - «Καμπανάκι» Παγώνη: Να εμβολιαστούν όλοι πριν πάνε διακοπές - Θα δυσκολέψει η κατάσταση

Κορονοϊός - «Καμπανάκι» Παγώνη: Να εμβολιαστούν όλοι πριν πάνε διακοπές - Θα δυσκολέψει η κατάσταση

Η καθηγήτρια προειδοποίησε ότι η κατάσταση θα γίνει πιο δύσκολη στο μέλλον λόγω της «μετάλλαξης Δ» και δεν πρέπει να γίνουν πισωγυρίσματα

Έκκληση προς τους πολίτες να προβούν σε εμβολιασμό προτού πάνε διακοπές απηύθυνε η Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ και μέλος της επιτροπής Ματίνα Παγώνη, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά, τα πράγματα θα επιδεινωθούν λόγω της μετάλλαξης Δ.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια παρά το γεγονός ότι οι εμβολιασμοί του πληθυσμού βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και αρκετούς μήνες, τα ποσοστά παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. Η ίδια προειδοποίησε ότι η κατάσταση θα γίνει πιο δύσκολη στο μέλλον λόγω της μετάλλαξης και δεν πρέπει να γίνουν πισωγυρίσματα, κάνοντας έκκληση προς τον κόσμο να σπεύσει να εμβολιαστεί.

Η κα Παγώνη, πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ πως λαμβάνοντας υπ΄όψιν ότι πλέον στην χώρα μας παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων κορoνοιού με την μετάλλαξη δέλτα, οι πολίτες πρέπει να ενημερωθούν και να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους.

Η καθηγήτρια ξεκαθάρισε για την μετάλλαξη ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά για τους εμβολιασμένους καθώς ακόμα και αν κολλήσουν και νοσήσουν στη συνέχεια δεν αναμένεται να χρειαστούν νοσηλεία σε κάποια ΜΕΘ.

«Ένας εμβολιασμένος πρέπει να κατανοήσει ότι δεν θα μπει ποτέ σε ΜΕΘ» τόνισε υπογραμμίζοντας πως πρέπει να έχουμε υπ΄όψιν μας πως η μετάλλαξη δέλτα, όπως έχει παρατηρηθεί από τα κρούσματα της στο εξωτερικό, χτυπά κυρίως ηλικίες κάτω των 40.

«Οι νέοι μας λοιπόν θα εμβολιαστούν πριν φύγουν για τις διακοπές τους» κατέληξε η κα Παγώνη επισημαίνοντας πως σε κάθε περίπτωση δεν έχει πρόθεση να πανικοβάλλει τους πολίτες με τα λεγόμενα της.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έρχονται τα προνόμια για τους εμβολιασμένους – Από σήμερα οι πρώτες ανακοινώσεις