ΕΛΛΑΔΑ

Θεμιστοκλέους: «Δεν θα πάμε σε οριζόντιο lockdown και οριζόντιο υποχρεωτικό εμβολιασμό»

Θεμιστοκλέους: «Δεν θα πάμε σε οριζόντιο lockdown και οριζόντιο υποχρεωτικό εμβολιασμό»
INTIME NEWS

To ενδεχόμενο να καταφύγουμε στη λύση του οριζόντιου lockdown και του οριζόντιου εμβολιασμού σε περίπτωση που τα κρούσματα αυξηθούν ραγδαία, απέκλεισε ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μιλώντας στο Open, o κ. Θεμιστοκλέους σχολίασε την υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Kυριάκος Μητσοτάκης, και τόνισε πως θεωρεί ότι το μέτρο θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς.

«Είναι στο τραπέζι του διαλόγου η υποχρεωτικότητα και άλλων κατηγοριών εργαζομένων», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στη χώρα, ο κ. Θεμιστοκλέους απέκλεισε το ενδεχόμενο να πάμε σε οριζόντιο υποχρεωτικό εμβολιασμό, αν παρατηρηθεί νέα «έξαρση» εξηγώντας ότι «αυτή τη στιγμή είναι εμφανές ότι ο εμβολιασμός προστατεύει. Είναι δεδομένο δεν θα πάμε σε οριζόντιο lockdown και σε οριζόντιο υποχρεωτικό εμβολιασμό».

Για εμβολιασμό των παιδιών από 12 ετών και πάνω, είπε ότι αναμένεται η σύσταση της επιτροπής.

«Η επιστήμη είναι ξεκάθαρη, ο εμβολιασμός προστατεύει», είπε και υπογράμμισε ότι το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών που νοσούν, είναι «εξαιρετικά μικρό». «Από τη στιγμή που ο εμβολιασμένος δεν νοσεί, δεν μεταδίδει», εξήγησε.

Όσον αφορά στους εμβολιασμούς των παιδιών κάτω των 12 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους εξήγησε ότι δεν υπάρχει συζήτηση για κάτι τέτοιο ενώ, ενημέρωσε, σε κάποιες κατηγορίες πολιτών υπάρχει το ενδεχόμενο να χρειαστεί και τρίτη δόση εμβολίου.

Κατέληξε λέγοντας πως τις τελευταίες μέρες έχουν κλειστεί 500.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Συναγερμός από τον δείκτη μεταδοτικότητας - Οι 7 προορισμοί που χτυπούν «καμπανάκι»