ΕΛΛΑΔΑ

«Βόμβα» Τζανάκη στο Newsbomb.gr: Είμαστε στο 4ο κύμα – «Βράζουν» Αττική, Κρήτη από την μετάλλαξη «Δ»

«Βόμβα» Τζανάκη στο Newsbomb.gr: Είμαστε στο 4ο κύμα – «Βράζουν» Αττική, Κρήτη από την μετάλλαξη «Δ»

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΓια την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας μίλησε στο Newsbomb.gr, ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης - "Είμαστε πλέον στο 4ο κύμα της πανδημία το οποίο είναι πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα", ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής

Την διαπίστωση ότι πλέον διανύουμε – χωρίς καμία αμφιβολία – το τέταρτο πανδημικό κύμα έκανε μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Όπως ανέφερε, το κύμα αυτό είναι πολύ διαφορετικό τόσο λόγο της μετάλλαξης Δέλτα και της ταχείας διασποράς της στην κοινότητα, όσο και σε σχέση με το γεγονός ότι σημαντικό μέρος του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο.

Ειδικότερα για την μετάλλαξη Δέλτα τόνισε ότι για την Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα ανέρχεται στο 95% των νέων μολύνσεων και ότι στην υπόλοιπη χώρα βρίσκεται κατά μέσο όρο πάνω από 75%. Επίσης «στην Αττική η επικράτηση της μετάλλαξης αυτής ξεπερνάει το 80!»

Ο κ. Τζανάκης σημείωσε ότι στο τέταρτο κύμα όλοι θα έρθουμε σε επαφή με κάποιον ασθενή αλλά υπάρχει η διαφορά μεταξύ εμβολιασμένων και - ανεμβολίαστων, εξηγώντας ότι οι εμβολιασμένοι «θα έρθετε σε επαφή αλλά δεν θα μολυνθείτε αν δε, μολυνθείτε, έχετε 100% πιθανότητα υπέρ σας να μην πάθετε κριτική σοβαρή νόσο, πνευμονία του ιού, νοσηλεία διασωλήνωση ή απώλεια ζωής».

Επιπλέον, σχολίασε ότι εμβολιασμένοι που νοσηλεύονται είναι στο 2-5% των ασθενών. «Πρόκειται για ασθενείς που παίρνουν ανοσιολογικά φάρμακα και υπερήλικες με πολλά υποκείμενα νοσήματα. Και στις δυο περιπτώσεις το ανοσολογικό τους σύστημα δεν απάντα ιδανικά».

Η κατάσταση στη χώρα

Σε υψηλές πτήσεις κινούνται τα σημερινά νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα οποία φτάνουν τα 2.854. Οι θάνατοι των συνανθρώπων μας το τελευταίο 24ωρο ήταν 7, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ των νοσοκομείων όλης της χώρας είναι 130.

Στην Αττική τα συνολικά κρούσματα για την Παρασκευή (23/7) είναι 1.102 ενώ στην Θεσσαλονίκη εκτοξεύτηκαν στα 290 και στην Κρήτη 281.

Τα κρούσματα σήμερα στην Αττική

Στην Αττική σήμερα, 23/07/2021 εντοπίστηκαν 1102νέα κρούσματα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.Η κατανομή των κρουσμάτων στην Αττική σήμερα είναι εξής:

  • Ανατολική Αττική 98
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών 145
  • Δυτική Αττική 38
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 174
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 261
  • Νήσοι 34
  • Νότιος Τομέας Αθηνών 162
  • Πειραιάς 190

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.854 νέα κρούσματα, στους 130 οι διασωληνωμένοι και 7 νέοι θάνατοι