ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Καίγονται σπίτια στην Εύβοια – «Ολοκαύτωμα», λέει ο δήμαρχος Μαντουδίου στο Newsbomb.gr

Φωτιά ΤΩΡΑ: Καίγονται σπίτια στην Εύβοια – «Ολοκαύτωμα», λέει ο δήμαρχος Μαντουδίου στο Newsbomb.gr
Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται όλη η χώρα
evima.gr

Φωτιά ΤΩΡΑ: Ξεφεύγει η κατάσταση στην Εύβοια - Καίγονται σπίτια - Τι λέει στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Μαντουδίου

Δύσκολη νύχτα από τη μεγάλη φωτιά στο Δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας στην Εύβοια. Για ολοκαύτωμα κάνει λόγο στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

«Μιλάμε για ολοκαύτωμα στην περιοχή. Η φωτιά αυτή τη στιγμή καίει ασταμάτητα και τα μέτωπα είναι τρία. Το ένα μέτωπο καίει στο μέσα χωριό Χρόνια, το άλλο στο Μουρτιά και το τρίτο μέτωπο κινείται απειλητικά προς το Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ. Η καταστροφή είναι τεράστια καθώς καίγεται ένα υπέροχο δάσος ενώ κάηκαν επιχειρήσεις, σπίτια και αυτοκίνητα. Η καταγραφή όταν γίνει θα είναι τραγική. Η νύχτα θα είναι πολύ δύσκολη διότι η φωτιά δεν σταματά», τόνισε ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Η φωτιά ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης 3 Αυγούστου από την περιοχή της Δάφνης και γρήγορα επεκτάθηκε στα διπλανά χωριά. Στην περιοχή βρίσκονται δεκάδες χωματουργικά μηχανήματα των Δήμων και της Περιφέρειας ενώ συγκεντρώνονται και νέες πυροσβεστικές δυνάμεις από τους γειτονικούς νομούς.

Νωρίτερα, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε δύο απανωτά μηνύματα από το 112 και καλούσε μεταξύ άλλων και τους κατοίκους του οικισμού Σηπιάδα και του οικισμού Χρόνια να απομακρυνθούν προς την Λίμνη και τους πληροφορούσε για τους κινδύνους.

Αυτή την ώρα, τα μέτωπα της φωτιάς που είναι πάρα πολλά κινούνται ανεξέλεγκτα προς διάφορες κατευθύνσεις ενώ οι πυροσβέστες και τα χωματουργικά μηχανήματα προσπαθούν να μην πλησιάσουν τα μέτωπα της φωτιάς σε κατοικημένες περιοχές και σε περιοχές με τουριστικά καταλύματα.

Την ίδια στιγμή, τα βόρεια μέτωπα της φωτιάς προς τα χωριά Καλαμούδι, Δάμια και Παλαιοχώρι που έχουν εκκενωθεί μαζί με ακόμα τρία χωριά παραμένουν σε ιδιαίτερα μεγάλη ένταση παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών να ανακόψουν την πορεία τους βόρεια προς το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ και το Δρυμώνα περιοχές με ιδιαίτερα μεγάλη φυσική βλάστηση από τις οποίες απέχουν αυτή την ώρα περίπου στα 2,5 χιλιόμετρα.

Μαίνεται η φωτιά στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας

Μαίνεται η φωτιά στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας, η οποία πριν από λίγες ώρες είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Οι αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν στην προληπτική εκκένωση των περιοχών Βασιλίτσι, Λειβαδάκια και Άγιος Γεώργιος.

Στη μάχη της κατάσβεσης συνδράμουν 74 πυροσβέστες με 22 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη Οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών ενημερώθηκαν μέσω μηνύματος του 112.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, και ο πρόεδρος του Βασιλιτσίου, Νίκος Τομαροπανάγος, η φωτιά που ξέσπασε χθες οφείλεται σε εμπρησμό. Όπως επεσήμαναν τέτοια περιστατικά είναι συνηθισμένα στο ίδιο σημείο τα καλοκαίρια. «Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη και υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές σε παραθεριστικές κατοικίες», υποστήριξε ο δήμαρχος Πύλου Νέστορος μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG - Φωτιά Βαρυμπόμπη: Εκκενώνονται οι Θρακομακεδόνες - Πύρινος εφιάλτης