ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Αττική: Σε ύφεση το μέτωπο στην Πάρνηθα - Πνίγεται στους καπνούς η Αθήνα

φωτιά Αθήνα καπνοί
newsbomb.gr/Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος

Φωτιά - Όλες οι εξελίξεις: Ένα σύνεφο καπνού έχει σκεπάσει την Αττική κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Μαίνεται η φωτιά στα ορεινά της Πάρνηθας αλλά και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία με την Πυροσβεστική να δίνει μάχη με τις αναζωπυρώσεις. Παράλληλα, καλύτερη εκτιμάται ότι είναι η εικόνα σε Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες όπου νωρίτερα οι φλόγες είχαν φθάσει σε σημεία που δεν είχαν επηρεαστεί τις προηγούμενες μέρες, καίγοντας σπίτια.

Ωστόσο, ένα σύνεφο καπνού έχει σκεπάσει την Αττική κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Αυτή τη στιγμή στην Αττική μόνο επιχειρούν 720 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, και 215 οχήματα. Στο σημείο βρίσκεται και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Συνδρομή παρέχουν ως πεζοπόρα τμήματα 40 πυροσβέστες από τη Κύπρο, 80 πυροσβέστες από Γαλλία και 16 από Ισραήλ. Επίσης, συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί εστάλη μήνυμα μέσω του 112 σε όσους βρίσκονταν στον Άγιο Στέφανο στις περιοχές Αγιά Παρασκευή, Αγία Σκέπη, Καπιτένια, Βρυσάκι, Λόφος Κουρεμένου να εκκενώσουν τώρα τους οικισμούς τους. Το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Αγιά Παρασκευή, Αγία Σκέπη, Καπιτένια, Βρυσάκι, Λόφος Κουρεμένου εκκενώστε τώρα προς Δροσιά μέσω Λεωφόρου Μαραθώνος. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Άνοιξε η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας

Από τη στιγμή που το μέτωπο στη Μαλακάσα τέθηκε υπό έλεγχο, αποφασίστηκε να δοθεί ξανά σε κυκλοφορία η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας. Τα οχήματα μπορούν πλέον να διέρχονται κανονικά σε όλο το μήκος της οδού, καθώς δεν υπάρχει περιορισμός, και στα δυο ρεύματα.

Υπενθυμίζεται πως η κεντρική αρτηρία που συνδέει την πρωτεύουσα με τη Βόρεια Ελλάδα, είχε κλείσει στο ύψος της οδού Καλυφτάκη και στα Οινόφυτα, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά ΤΩΡΑ: Δείτε LIVE την πορεία της πυρκαγιάς – Στα 55 τα ενεργά μέτωπα στη χώρα, «μάχες» παντού