ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Στο χωριό Μόλλας της Αλβανίας η κηδεία του 9χρονου που πέθανε από ηλεκτροπληξία

Ζάκυνθος: Στο χωριό Μόλλας της Αλβανίας η κηδεία του 9χρονου που πέθανε από ηλεκτροπληξία

Ζάκυνθος: Η κηδεία του μικρού αγοριού, πιθανότατα να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τρίτης (24/8/)

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο χωριό Μόλλας στο Ελμπασάν της Αλβανίας, θα τελεστεί η τελευταία πράξη του δράματος για τον άτυχο 9χρονο που κατέληξε ύστερα από ηλεκτροπληξία, το περασμένο Σάββατο, στο Τσιλιβή Ζακύνθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, από το στενό οικογενειακό κύκλο του 9χρονου, μόλις ολοκληρωθεί η νεκροψία - νεκροτομή, τότε οι συγγενείς θα συνοδέψουν τη σορό στην Αλβανία, ώστε να γίνει η ταφή του παιδιού και η κηδεία πιθανότατα να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τρίτης.

Για νεκροψία - νεκροτομή στη Πάτρα η σορός του

Στο μεταξύ, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία στην Πάτρα μεταφέρθηκε η σορός του 9χρονου αγοριού, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία - νεκροτομή από ιατροδικαστή, για να εξακριβωθουν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Υπενθυμίζεται ότι, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, το άτυχο παιδί έπαιζε «κρυφτό» με την παρέα του, όταν αποφάσισε να κρυφτεί πίσω από κεντρική μονάδα κλιματισμού ξενοδοχείου, με αποτέλεσμα να υποστεί ηλεκτροπληξία και να χάσει τη ζωή του.

Συγκινεί ο πατέρας του 9χρονου

Για ένα «μεγάλο δράμα» που ζει ο ίδιος και η οικογένειά του μίλησε ο κύριος Γιάννης, ο πατέρας του 9χρονου αγοριού που πέθανε από ηλεκτροπληξία στη Ζάκυνθο όταν το χτύπησε το ρεύμα από τις εγκαταστάσεις κλιματισμού ενός ξενοδοχείου όταν το παιδί κρύφτηκε εκεί παίζοντας με φίλους του.

«Το παιδί πήγε να παίξει εκεί, μας έφυγε για πέντε λεπτά και συνέβη το κακό. Είχε 3 χρόνια που έπαιζε εκεί το παιδί. Τα καλώδια ήταν ανοιχτά. Ακούμπησε το σώμα του σε καλώδια και πάει» είπε ο τραγικός πατέρας. Περιγράφοντας, δε, στο MEGA τις πρώτες στιγμές αφού διαπίστωσε ότι το παιδί του έχει χτυπηθεί από το ηλεκτρικό ρεύμα είπε «το πήρα στα χέρια, του έδωσα ένα φιλί και το άφησα, το παιδί ήταν σχεδόν πεθαμένο όταν έφτασα εκεί».

Ο πατέρας του 9χρονου υποστήριξε, επίσης, ότι «ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού απέναντι από το ξενοδοχείο είχε πει σε υπάλληλο της επιχείρησης ότι υπάρχει βλάβη με το ρεύμα» συμπληρώνοντας πως «δεν το γνώριζα αλλιώς δεν θα το άφηνα το παιδί μου να παίξει εκεί».

Με εμφανή τη συγκίνησή του, δε, ο πατέρας του άτυχου 9χρονου, κατέληξε «σε κανέναν γονιό να μην συμβεί αυτό, κανείς να μην χάνει το παιδί του» επαναλαμβάνοντας ότι θα κινηθεί νομικά κατά του ξενοδοχείου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της κοινότητας Τσιλιβή στη Ζάκυνθο όπου συνέβη η τραγωδία, Διονύσης Γιακουμέλος, είπε ότι «ένας από τους γονιούς μου είπε ότι είδε το παιδί κολλημένο πάνω στο κλιματιστικό, η τελευταία λέξη ήταν ένα «αχ» και μετά τελείωσε».

Ο χώρος του δυστυχήματος έχει αποκλειστεί από τις Αρχές και ήδη έχουν ξεκινήσει έρευνες για τα αίτια. Ο ηλεκτρολόγος και ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου έχουν συλληφθεί, με τον δικηγόρο του να δηλώνει πως βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Η υπόθεση είναι στο στάδιο της προανάκρισης και ήδη δίνονται καταθέσεις από εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής, με την οικογένεια του 9χρονου να κινείται νομικά κατά παντός υπευθύνου.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου και ο ηλεκτρολόγος που έχουν συλληφθεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για να καταθέσουν τις επόμενες ώρες ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας στο 9χρονο αγόρι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.