ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Χανιά: Κατάληψη μαθητών για τις συνθήκες μαθημάτων - Συνωστισμός και μάσκες στις τάξεις

Κορονοϊός - Χανιά: Κατάληψη μαθητών για τις συνθήκες μαθημάτων - Συνωστισμός και μάσκες στις τάξεις

Όπως αναφέρουν οι μαθητές που έχουν προχωρήσει σε κατάληψη, ένα από τα προβλήματα είναι ότι οι ώρες των διαλλειμάτων δεν επαρκούν για το σωστό αερισμό της αίθουσας

Σε κατάληψη έχουν προχωρήσει τρία λύκεια του νομού Χανίων, με τα αιτήματά τους να αφορούν τα μέτρα της πανδημίας του κορονοΐού στα σχολεία αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους των υποδομών.

Όπως είπε στο zarpanews.gr ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Εμμανουήλ Τζανάκης, τα αιτήματα των παιδιών έχουν να κάνουν με την, επί πολλές ώρες, χρήση της μάσκας στο σχολικό χώρο, αλλά με όλα τα μέτρα προστασίας που κάνουν την καθημερινότητα των μαθητών δυσκολότερη.

Σύμφωνα με τους μαθητές, τα τμήματα είναι μεγάλα με αποτέλεσμα να υπάρχει συνωστισμός στις τάξεις και κατά συνέπεια αυξημένος κίνδυνος νόσησης. Οι ώρες των διαλλειμάτων, όπως ισχυρίζονται, δεν επαρκούν για το σωστό αερισμό της αίθουσας.

Επίσης, το ΕΠΑ.Λ Ελευθερίου Βενιζέλου διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση κατασκευής ενός υπόστεγου στον προαύλιο χώρο του σχολείου προκειμένου να μπορούν οι μαθητές να βγαίνουν έξω τους χειμερινούς μήνες, έτσι ώστε να μη συνωστίζονται στις αίθουσες.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Τζανάκης, το Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου έχει ήδη ξεκινήσει τηλεκπαίδευση, διότι όπως ο νόμος προβλέπει, όσα σχολεία κάνουν κατάληψη, τις μέρες εκείνες τηρούνται κανονικά οι ώρες μαθημάτων μέσω webex και οι απουσίες μετριούνται κανονικά.

Το ίδιο μοτίβο θα ακολουθήσουν και τα δύο άλλα ΕΠΑ.Λ σε περίπτωση που δεν λήξουν την κατάληψη μέχρι αύριο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρίτη δόση: «Πράσινο φως» για ηλικιωμένους σε δομές φροντίδας, άτομα άνω των 60 και υγειονομικούς

Πέτρος Φιλιππίδης: Ολόκληρη η απολογία του - «Εμμονική η καταγγέλουσα», «είχα έρθει σε δύσκολη θέση»

Θεμιστοκλέους: Δεν είναι υποχρεωτική η 3η δόση – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τους 60 και άνω