ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: 15 παιδιά με Covid-19 στα «Παίδων» στην Αττική – Στη ΜΕΘ βρέφος δύο μήνων

Νοσοκομειο Παιδων Αγλαΐα Κυριακού
Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες για την επέκταση του κορονοϊού στα παιδιά - Σήμερα οι νέες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για τη συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα
ΙΝΤΙΜΕ

Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες για την επέκταση του κορονοϊού στα παιδιά - Σήμερα οι νέες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για τη συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα

Τις δυσοίωνες προβλέψεις των ειδικών σχετικά με την επέκταση του κορονοϊού στα παιδιά επιβεβαιώνει η πληροφορία ότι στα δύο νοσοκομεία «Παίδων» στην Αττική νοσηλεύονται ήδη 15 παιδιά με το μικρότερο εξ αυτών να είναι μόλις 2 μηνών.

Το συγκεκριμένο βρέφος, μάλιστα, κρίθηκε απαραίτητο από τους γιατρούς να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ του Παίδων Αγλαϊα Κυριακού καθώς παρουσίασε επιδείνωση στο αναπνευστικό του σύστημα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ το βρέφος, το οποίο αρχικά είχε διακομιστεί στο Παίδων Αγία Σοφία, δεν φαίνεται να κινδυνεύει ενώ του χορηγείται υψηλή παροχή οξυγόνου χωρίς, για την ώρα, να έχει κριθεί απαραίτητη η διασωλήνωσή του.

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε το OPEN στη ΜΕΘ του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού βρίσκεται και ένα 5χρονο αγοράκι, το οποίο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, έχει το σύνδρομο «Kawasaki light» αλλά βρίσκεται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, εκτός κινδύνου. Το σύνδρομο αυτό μπορεί να εμφανιστεί σε παιδιά που νοσούν με κορονοϊό, 4 - 6 εβδομάδες μετά τη νόσηση με κορονοϊό.

Αγωνία για τις σημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για τα παιδιά

Την ίδια ώρα με το βλέμμα στραμμένο στα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά είναι κυβέρνηση και ειδικοί προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση που έχει λάβει η Covid-19 στην ηλικιακή ομάδα 0-17 ετών καθώς βρισκόμαστε στην τρίτη εβδομάδα από την επαναλειτουργία των σχολείων με το πρωτόκολλο του «50%+1» για να κλείσει ένα τμήμα.

Την Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, στην πρώτη επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα σε παιδιά, οι αριθμοί αποκάλυψαν την τραγική πραγματικότητα. Συνολικά 3.559 κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στις ηλικίες 4-18 ετών από τις 13 έως τις 19 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την πρώτη της νέας σχολικής χρονιάς.

Από τότε έχουν κλείσει έξι σχολικά τμήματα σε Νεάπολη-Συκέες, στην Ξάνθη και την Ηλεία με τον αριθμό των μεμονωμένων κρουσμάτων στα σχολεία να είναι απείρως μεγαλύτερος ενώ μόλις χθες, Τρίτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι το 1 στα 3 κρούσματα που καταγράφηκαν σε 24 ώρες ήταν παιδιά ή έφηβοι ηλικίας 0-17 ετών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Άγριο ξύλο ανάμεσα σε ανήλικα κορίτσια σε κεντρικό σημείο της πόλης

Χάος στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Μετά τα χημικά και τις μολότοφ, ανήλικες έδειραν δύο συμμαθήτριές τους

Φαίη Σκορδά: Η εξομολόγηση για το πρόβλημα στα μάτια - «Χρειάζεται μεταμόσχευση κερατοειδούς»