ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Κρήτη: Στη Σούδα 12 λυόμενες αίθουσες διδασκαλίας για τους σεισμόπληκτους μαθητές

Λυόμενες αίθουσες διδασκαλίας έφτασαν στην Κρήτη
Λυόμενες αίθουσες στο πλοίο
Πηγή φωτογραφίας neakriti.gr

Οι αίθουσες μεταφέρθηκαν Χανιά για να μεταφερθούν στην συνέχεια οδικώς στο Ηράκλειο, συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, λόγω μεγέθους του φορτίου

Στο Λιμάνι της Σούδας Χανίων έφτασαν σήμερα Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, 12 λυόμενες αίθουσες διδασκαλίας, οι οποίες θα μεταφερθούν στις σεισμόπληκτες περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, καθώς και εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθεί ως τουαλέτες για τις προσωρινές σχολικές αίθουσες.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Μανώλης Φραγκάκης, σήμερα έφτασαν 12 λυόμενες αίθουσες διδασκαλίας στο Λιμάνι της Σούδας, το ερχόμενο Σάββατο αναμένουμε άλλες 6 και την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου ακόμη 4. Συνολικά αναμένουμε 22 αίθουσες».

Οι αίθουσες μεταφέρθηκαν Χανιά για να μεταφερθούν στην συνέχεια οδικώς στο Ηράκλειο, συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, λόγω μεγέθους του φορτίου.

Οι αίθουσες δεν μεταφέρθηκαν κατευθείαν στο λιμάνι του Ηρακλείου, καθώς το φορτίο αφορά σε υπερυψωμένους οικίσκους που δεν χωρούσαν σε άλλα πλοία παρά μόνο στα πλοία τύπου Ρο-Ρο (RoRo), που δένουν μόνο στο λιμάνι της Σούδας.

Οι νέες σχολικές αίθουσες θα υποδεχτούν τους μαθητές οι οποίοι έμειναν «άστεγοι» καθώς τα σχολεία τους κατέρρευσαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές και ρωγμές, αναμένονται να φτάσουν τις 100.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τέλος μέτρων για σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο - Μόνο με εμβολιασμένους θέατρα, κινηματογράφοι

Έκτακτο μέρισμα: Ποιοι θα λάβουν χριστουγεννιάτικο «μποναμά» - Πόσα χρήματα θα πάρουν

Έξαλλος ο Γιώργος Παπαδάκης! Σηκώθηκε κι έφυγε από την εκπομπή ενώ ήταν στον «αέρα»